El Banc de Sang necessita donacions de plaquetes

És un dels components de la sang que ajuda a la coagulació i la seva transfussió forma part dels tractaments oncològics, entre d’altres. Com passa amb la sang, les reserves de les plaquetes minven a l’estiu com a conseqüència de la davallada general en les donacions. Per això, el Banc de Sang i Teixits de Catalunya fa aquests dies una crida perquè s’acudeixi als punts d’extracció.

Les cèl·lules de què es componen les plaquetes tenen una caducitat de 5 dies, molt més curta respecte altres components de la sang com poden ser els globus vermelles, que es poden utilitzar fins al cap de 40 dies d’haver-ne fet l’extracció. Per això, quan les èpoques de vacances coincideixen amb ponts i molts dies festius, com passa aquesta setmana, les crides són encara més necessàries.

“La donació de plaquetes s’ha de fer connectat a una màquina que selecciona la cèl·lula que volem i n’obtenim amb més quantitat que amb una donació de sang, per mitjà de la qual també obtenim globus vermells i plasma És més llarga, dura aproximadament una hora, i no tothom pot fer-ne perquè es necessita que les persones tinguin unes bones venes”, ha explicat Marta Hernández, promotora del Banc de Sang i TEixits de Catalunya, en una entrevista a l’Info Migdia de Ràdio Calella TV.

El Banc de Sang i Teixits de Catalunya disposa d’una xarxa d’unitats d’extracció de sang fixes, que conformen un total de 16 hospitals, i facilita també les donacions per mitjà de la unitat mòbil que recorre el territori.

Des de l’organisme s’anima a sumar nous donants i aconseguir que aquest gest passi a ser habitual. I també normalitzar-lo dins l’entorn familiar. “Quan preguntem a molts donants perquè en són ens contesten que acompanyaven els seus pares i en van prendre l’exemple. Que ho vegin els nostres fills farà que ells també sigui donants quan siguin grans”, ha assegurat.

Amics per sempre és l’eslògan de la campanya estival del Banc de Sang i Teixits de Catalunya, que es marca com a objectiu arribar a les 35.000 donacions de sang fins l’1 de setembre.

A continuació podeu recuperar íntegrament l’entrevista a la promotora del Banc de Sang i Teixits de Catalunya a l’Info Migdia de Ràdio Calella TV.

Compartir

Potser t'interessa

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *