Salut valora instal·lar oficines del nou hospital damunt de l’Aldi

Projecció gràfica de l'edificació que contempla el planejament urbanístic del sector Roser-Mujal

Les tres plantes – en total 2.800 metres quadrats de dret a volada – que es poden aixecar damunt l’edifici del supermercat Aldi podrien acollir oficines de la Corporació de Salut. Ara mateix és una de les possibilitats que contempla el Departament de Salut, que està acabant d’enllestir el pla funcional de l’ampliat Sant Jaume de Calella; un document que determinarà com es distribuiran – i per a quines finalitats – els diferents espais del nou recinte hospitalari. Així ho ha fet saber a l’Ajuntament de Calella, que va fer una última modificació urbanística de la peça del Roser-Mujal perquè s’hi pogués construir habitatge dotacional.

Salut contempla la possibilitat de demanar fer ús del dret a vol del supermercat Aldi que es va reservar l’Ajuntament de Calella quan es va fer la modificació urbanística per permetre la construcció de l’equipament comercial. Era l’any 2019 i llavors ja es contemplava destinar-los al CatSalut perquè hi traslladés serveis no-assistencials de l’Hospital Sant Jaume. Ara, aquesta opció torna a prendre força.

L’alcalde Marc Buch confirma a Ràdio Calella TV que s’està a l’expectativa de les conclusions del pla funcional per conèixer les necessitats d’espai del nou recinte hospitalari. Diu que serà llavors quan l’Ajuntament valorarà si els cedeix a Salut o bé si manté fer-hi habitatge dotacional, tal com es va acordar l’any 2021.

La possibilitat està damunt la taula i s’està acabant d’estudiar. El Departament de Salut ens ha demanat temps per acabar de valorar-ho perquè ara s’està fent el pla funcional del nou hospital i després ens diran si aquest espai per sobre de l’Aldi es podria destinar a oficines de la Corporació (…) Quan ho sapiguem del cert, prendrem la decisió en base als estudis i paràmetres que hi hagin.

L’alcalde confirma que s’està a punt de conèixer els resultats de l’estudi funcional del nou hospital comarcal Sant Jaume, que és pas previ a l’encàrrec del projecte executiu de l’obra, que suposarà un creixement de les actuals instal·lacions de 15.000 metres quadrats.

No s’ha encarregat perquè encara s’està elaborant el Pla funcional per després fer-ne la licitació. És evident que no van a temps, però la notícia positiva és que s’està ultimant i ens diuen que aquest 2024 es farà la licitació i adjudicació de la redacció del projecte executiu de l’hospital.

Mentrestant, l’Ajuntament avança en el seu compromís amb el nou aparcament de Can Saleta. Un cop firmada la compra de les dues finques de l’Hostal Univers – que s’integren a l’àmbit d’actuació –, s’ha procedit a l’enderroc de part de l’edificació i a la retirada del material d’amiant de la coberta. S’està a l’espera de l’estudi de viabilitat econòmica del projecte de la nova bossa d’aparcament, que s’ha encarit respecte les previsions inicials i ara es mouria a l’entorn dels 5,5 milions d’euros. Anirà a càrrec de l’empresa municipal Gestvia, que ha de buscar-ne el finançament per mitjà de la contractació de crèdit. Malgrat les veus polítiques que ho posen en dubte, l’alcalde es mostra plenament convençut que tirarà endavant.

Hi ha d’haver un informe d’Intervenció de l’Ajuntament de Calella que confirmi que s’ajusta a la legalitat i garanteix l’estabilitat pressupostària de l’empresa municipal Gestvia. Més enllà de l’opinió política, hi ha l’opinió tècnica que dirà si té capacitat per tirar endavant el projecte.

Segons l’avantprojecte, l’aparcament de Can Saleta tindrà 450 places de capacitat, distribuïdes en quatre plantes. Es desconeix si part d’aquestes estaran reservades per al personal de l’hospital.

Compartir

Potser t'interessa

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *