Nou intent de mediació en el conflicte laboral dels servei d’ambulàncies

(Foto: ElPuntAvui)

El Departament de Treball de la Generalitat ha presentat una nova proposta de mediació per intentar desconvocar la vaga dels treballadors del servei d’ambulàncies que l’empresa Transport Sanitari de Catalunya va iniciar divendres passat. A petició dels treballadors, intentarà fer asseure a la taula de negociació el Servei d’Emergències Mèdiques i el CatSalut, com a responsables últims del servei sanitari. La trobada es farà aquest dimecres 16 d’agost a les 11 del matí. Pel moment, es mantenen les accions de protesta anunciades pel comitè de vaga, una de les quals es farà a Calella.

Treball torna a mediar en el conflicte de les ambulàncies de la regió de l’Alt Maresme i les comarques de Girona. Adolfo Martín, portaveu del comitè de vaga, ha recordat quines són les demandes que fan a l’empresa i extensives a l’administració.

“Ja ens havíen convocat la setmana passada i no vam arribar a cap acord perquè TSC ha demostrat que no en té cap intenció. Nosaltres seguim demanant a l’administració que exigeixi el compliment de les pliques del concurs d’adjudicació del servei i del conveni col·lectiu, cosa que ara no està passant”,ha denunciat.

A tot això, els treballadors amenacen amb radicalitzar les seves protestes i sospesen la possibilitat de transformar la vaga parcial i indefinida que va començar divendres en aturades de 24 hores. “Després de veure l’actitud de l’empresa ens plantegem que, en cas de no arribar a cap acord i que l’empresa s’enroqui, convocar una vaga indefinida de 24 hores tots els dies de la setmana”, ha dit Martín.

El portaveu del comitè de vaga ha confirmat que divendres vinent, 18 d’agost, faran a Calella una concentració de protesta pels incompliments de l’empresa Transport Sanitari de Catalunya, que presta servei aquí a l’Alt Maresme. Es farà a la plaça de l’Església a les 18.30h, on arrencarà una marxa que anirà fins a les portes de l’Hospital Sant Jaume de Calella.

Els treballadors han fixat en un 70% el seguiment del primer dia de vaga, divendres passat, que es va desenvolupar entre les sis i les deu del matí, i de dues a sis de la tarda. Durant les hores d’aturada, es van garantir els serveis d’emergències i els trasllats per tractaments com l’hemodiàlisi o la quimioteràpia, a més de les proves diagnòstiques urgents.

Compartir

Potser t'interessa

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *