El CAC sol·licita informació sobre l’estructura de Ràdio Calella TV

La petició del CAC parteix de la queixa formulada per ICV-EUiA que, a la vegada, ha presentat al·legacions a la modificació feta del pressupost municipal per atendre a la nova organització de Ràdio Calella TV. El president del Consell d’Administració de RCTV, Jordi Sitjà ha explicat a Ràdio Calela TV que la sol·licitud s’ha derivat als serveis jurídics i que s’atendrà en una lògica de normalitat, tot i que li veu “poc recorregut”. Al mateix temps, Sitjà acusa el regidor d’ICV-EUiA Sebastián Tejada d’aprofitar el moment de canvis per sembrar el dubte sobre la imparcialitat del mitjà i avança que les al·legacions que presenta el seu partit seran desestimades en la sessió extraordinària del Ple Municipal convocada per dilluns 1 d’abril.

El president del Consell d’Administració de Ràdio Calella TV Jordi Sitjà ha explicat que la petició d’informació del CAC s’ha traslladat als serveis jurídics de l’Ajuntament perquè en donin la corresponent resposta.

Els serveis jurídics han fet demanda de resposta d’informació, que també té el lletrat de Ràdio Calella TV, que és secretari del Consell d’Administració. És la manera de fer del senyor Tejada, que intenta fer un ‘totum revolutum’, però la meva opinió personal és que tindrà molt poc recorregut.

Sitjà ha afirmat sentir-se molt “tranquil” amb les decisions que s’han pres en les últimes setmanes en relació a Ràdio Calella TV. Diu que des del Consell d’Administració i des del Govern Municipal a l’Ajuntament de Calella s’ha seguit vigilant en el compliment dels Estatuts de l’empresa municipal de comunicació.

És per això que Sitjà acusa al regidor d’ICV-EUiA, Sebastián Tejada, d’aprofitar aquest moment de canvis per sembrar el dubte sobre la imparcialitat del mitjà de comunicació local i d’inventar-se una suposada ingerència política. Aquest és l’extrem sobre el qual se sustenten les al·legacions que el partit ecosocialista ha presentat contra la modificació del pressupost municipal per ajustar-lo a les noves necessitats de personal de l’empresa. Sitjà ja avança que es desestimaran per falta de legitimitat.

No s’estimaran perquè hi ha un informe d’Intervenció, validat per Secretaria, segons el qual qui presenta les al·legacions no està legitimat per fer-ho.

I en declaracions aquest dimecres, Sitjà ha negat ingerències polítiques per part de l’executiu local sobre continguts o informacions. I expressa la seva sorpresa per la preocupació que ICV-EUiA demostra tenir ara sobre el funcionament de Ràdio Calella TV.

Des del Govern i qui presideix el Consell d’Administració, com també la vicepresidenta Lorena Sánchez, mai s’ha pres cap tipus d’actitud que condicioni la direcció de l’entitat, el contingut de les notícies o la línia editorial. No s’ha fet mai abans i no s’està fent ara

Mentre hi havia una persona que per empatia o afinitat personal ja els estava bé i era un model que els servia, i ara que són unes altres persones qui tenen aquesta reponsabilitat els sembla que és perillós de cara a les elecicons. Em preocupa especialment perquè no sé què significa, no sé si estan qüestionant la professionalitat d’algú.

La resolució de les al·legacions d’ICV-EUiA contra el pressupost es portaran a la sessió del Ple Municipal de dilluns 1 d’abril, convocat amb caràcter extraordinari, i inicialment només concebut per fer el sorteig de les meses electorals dels comicis del 28-A.

Compartir

Potser t'interessa

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *