El Govern ofereix a l’oposició participar sobre l’11% del total del programa d’inversions per al 2021

El Govern preveu destinar una partida inicial de mig milió d’euros al projecte del futur aparcament de Can Saleta
El Govern preveu destinar una partida inicial de mig milió d’euros al projecte del futur aparcament de Can Saleta

L’executiu local destina 200.000 euros del programa d’inversions del 2021 a la negociació pressupostària amb els partits de l’oposició. La xifra representa l’11% del total d’1,85ME que l’Ajuntament de Calella disposarà per tirar endavant projectes. Així ho ha fet saber als grups municipals d’Esquerra, Calella en Comú, la CUP i Cs; amb qui el portaveu i el tinent d’Alcaldia d’Hisenda, Josep Torres i Josep Gibert, s’han reunit per fer uns primers intercanvis d’informació previs a l’aprovació dels comptes, el pròxim 25 de febrer. En una entrevista a La Ciutat, Torres ha argumentat que l’impacte de la crisi del coronavirus i la mateixa estructura del pressupost impedeixen obrir la negociació a altres partides, com se li reclama des d’Esquerra i els comuns.

El primer tinent d’Alcaldia i portaveu del Govern de Junts i el PSC, Josep Torres, ha dit que la despesa corrent de l’Ajuntament és pràcticament inamovible.

És molt encotillat, les despeses pràcticament són fixes d’un any a un altre; però llavors hi ha la inversió, on pensem que hi ha més joc (…) Si no fan propostes d’inversió difícilment les podrem encabir. Ja els farem el retorn aquesta setmana.

En aquest sentit, Torres ha explicat que s’ofereix a l’oposició presentar propostes sobre 200.000 euros del total d’1,85 milions d’euros del programa d’inversions per aquest 2021. Segons ha dit, els comuns no s’hi han cenyit i Esquerra, per exemple, ha presentat projectes que sobrepassen les competències municipals.

El milió 650 mil euros restants ja estan adjudicats. El portaveu del Govern ha avançat les partides d’inversió més significatives.

La reserva de 519.000 euros per avançar en l’aparcament de Can Saleta. Llavors hi ha una partida de 100.000 euros per la Fàbrica i altres 100.000 per a la Sala Mozart, la refrigeració i el sostre. Hi ha partides per arranjar carrers, com el Sant Pere. I aquestes són les partides més grosses.

Per aquest dijous s’ha convocat l’última reunió de pressupostos i serà determinant perquè els partits prenguin posició de cara al ple del 25 de febrer. Torres ha assegurat que, hores d’ara, no tenen cap acord tancat.

L’únic que tenim lligat són els vots del Govern. A partir d’aquí hem de convèncer l’oposició en ple per veure si hi ha algun tipus de compromís i ens volen votar a favor, o abstenir-se, que és una altra possibilitat.

El portaveu del Govern ha assegurat que el procediment seguit aquest any és el mateix que en anteriors exercicis, tot i reconèixer que les incògnites que ha obert la pandèmia ha fet endarrerir el tancament pressupostari. Torres ha reiterat la seva política de mà estesa amb l’oposició, encara que no sempre s’ha estat receptiu a l’altre costat. “Alguns cop hem incorporat propostes que ens han fet arribar, i llavors ens hi han votat en contra”, ha etzibat.

Compartir

Potser t'interessa

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà Els camps necessaris estan marcats amb *

  Accepto la política de privacitat