El calellenc Christian Negre publica el seu primer llibre sobre Scape Rooms

IMG_20201007_134111

El calellenc i professor de l’Escola Pia, Christian Negre, acaba de treure un llibre on relata tot el que sap i la seva experiència amb els Scape Rooms. S’anomena “Desafio en el aula” i és un manual teòric i pràctic dirigit a docents i dinamitzadors de grup per portar la gamificació en forma de jocs d’escapament a l’aula. Un mètode amb el qual Negre assegura que els alumnes aprendran d’una manera divertida i sense límits.

Els Scape Room s’han convertit en una de les tècniques de gamificació més populars dins les aules. La gamificació és viure l’aprenentatge com un joc i els Scape Room són el mètode perfecte per fomentar el treball col·lectiu i alhora refermen els conceptes estudiats en diferents matèries, augmentant la motivació dels estudiants. És per això que Negre ha escrit aquest llibre a quatre mans amb Salvador Carrion, un professor madrileny. El llibre es divideix en dues parts, una primera molt més teòrica i una segona part amb material pràctic per poder utilitzar a les aules. En declaracions a Ràdio Calella TV Negre ha apuntat que el llibre està dirigit, sobretot, als docents i dinamitzadors de grups.

El llibre està destinat a docents o formadors. Està dividit en dues parts, una primera més teòrica on expliquem que és un Scape Room educatiu o un Breakout. I en la segona part hi ha 10 jocs, dissenyats per professors d’educació Infantil, primària, secundària i universitària. Jocs que estan preparats amb el material necessari i les instruccions per descarregar-lo i utilitzar-lo a l’aula.

Negre ha subratllat la importància dels Scape Rooms com a un nou mètode per transmetre competències i continguts a l’aula i n’ha detallat alguns exemples.

Els Scape Rooms ens ajuden a transmetre les competències toves que diem. Són per exemple comunicar-nos, tenir una idea un criteri i convèncer als companys. Ajuden a controlar, moderar-te, a construir el pensament deductiu… Ajuden també a ser creatiu a l’hora de trobar solucions. I a partir d’aquí tenim jocs de moltes temàtiques de qualsevol contingut específic de qualsevol àrea. Una de les principals característiques d’aquestes dinàmiques de grup és la seva flexibilitat i versatilitat.

A més, tots els exercicis escrits en el llibre estan creats a partir de la pràctica i l’experimentació.

El llibre està publicat sota el segell de l’editorial Planeta i es posarà a la venda a partir del 15 d’octubre. De fet, Negre a mode d’anècdota ha explicat que va ser la mateixa editorial qui va contactar amb ell.

Va ser com una cosa totalment sorprenent. Que la directora general del Grup Planeta et truqui directament i digui mira Christian volem que facis això… Fem una analogia simplista i simpàtica, és com si estàs jugant a tercera divisió i de cop et diuen de jugar a primera, és sorprenent i emocionant.

El llibre forma part de la branca d’Educació de l’editorial i consta de 264 pàgines on professors descobriran com ensenyar als seus alumnes a través dels jocs d’escapament. 

Compartir

Potser t'interessa

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà Els camps necessaris estan marcats amb *