Una Oktoberfest de “mínims” sobreviu a Calella

Calella no ha fet el tradicional degollament del barril que dona inici a la festa de la cervesa que sempre s’ha celebrat a l’envelat de la platja durant el mes d’octubre. Com passa a Munich o Berlín, amb la “birra”, la salsitxa alemana i la música de les bandes com a protagonistes. El coronavirus ha provocat la cancel·lació d’un esdeveniment que transporta la ciutat als seus origens turístics, quan va començar a ser anomenada la Calella dels alemanys. Però malgrat les restriccions de la pandèmia, l’Oktoberfest continua viva i gràcies a la iniciativa d’empresaris locals. Casa Àustria ha traslladat la barra que tenia a la carpa fins a la terrassa del seu local del carrer Església. Al bar Legends, del carrer Jovara, ho continuen celebrant a casa i, enguany com a novetat, amb una degustació de plats típics bavaresos.

Una gran bandera de l’Oktoberfest presideix l’entrada del restaurant Casa Àustria i a dins les banderoles de colors blanc i blau decoren parets i tota la terrassa, on la Dani Villanueva també hi ha muntat una barra amb tirador. Ha volgut celebrar la festa de la cervesa per no perdre una tradició local a la que porten més de 30 anys participant-hi. La decisió la van prendre fa poques setmanes i s’han anat engrescant mica en mica.

Ens vam animar i al final hem muntat l’Oktoberfest aquí. I si nosaltres n’estem contentes, la gent quan vingui també s’emocionarà perquè tothom ha celebrat la festa.

Anima a tots els calellencs i calellenques a visitar la Casa Àustria per compartir la seva festa de la cervesa. No hi ha les bandes que venien cada dos anys, amb les quals gairebé havien format una família, però posen música ambient enllaunada, tiren birra de barril i han elaborat una carta amb una àmplia oferta de plats típics bavaresos. Hi destaca la varietat de salsitxes alemanyes que preparen a la cuina.

Tenim diferents salsitxes amb patates: blanca, amb formatge o la típica de Viena i de Munich, bullida i amb mostassa dolça. Com a novetat, aquest any també tenim el braó al forn, que és més fàcil fer-lo a casa. També pastís de poma i els bretzels.

L’Oktoberfest a la Casa Àustria va arrencar a principis de mes i l’allargaran, diu Villanueva, fins que la gent els ho demani. Donen servei de dinar i de sopar, tots els dies de la setmana.

El Legends renova la seva Oktoberfest incorporant la degustació de plats típics alemanys

Un altre dels locals que sempre ha sigut fidel a la celebració de la festa de la cervesa, tot i no tenir barra a l’envelat, és el Legends. Un local de copes que per aquestes dates ampliava la seva carta de begudes de civada i es guarnia amb els colors de l’Oktoberfest.

legends2Aquest any, per a ells la pandèmia ha sigut un revulsiu per fer un pas endavant i provar amb la degustació de plats típics alemanys. Diu Albert Itchart que la proposta està tenint una molt bona acollida entre la seva clientela.

L’acceptació és molt bona. Seguim amb les cerveses tradicionals i la degustació, que no haviem tingut mai (…) Salsitxes alemanyes, l’amanida de patata i altres plats que no són tan típics, com els natxos, però que agraden molt. La cervesa és el nostre fort.

El Legends allargarà la festa de la cervesa fins l’1 de novembre, de dijous a diumenge a partir de les set de la tarda. Fins la una de la matinada, a l’espera de les noves mesures que s’han de publicar al DOGC sobre l’hora de tancament de bars musicals i discoteques.

Compartir

Potser t'interessa

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *