El calellenc Marçal Arimany presenta el seu primer llibre de relats

dab6f738-69eb-457a-85e1-58e9354c2f85

Demà divendres 8 de juny, a la Biblioteca Municipal (19.00h), en un acte organitzat conjuntament amb la Llibreria La Llopa. Un recull de setze contes amb els quals aprofundeix en la condició i la contradicció humana a partir de diversos personatges que va començar a construir ara farà uns set anys amb uns primers esbossos. Marçal Arimany ha explicat en una entrevista a l’Info Migdia que tots ells busquen de forma inconscient la felicitat.

la dinàmica de les pedres 3Diu que no sap què l’inspira i que els seus personatges neixen de l’observació del seu entorn. Marçal Arimany recull a La dinàmica de les pedres setze contes de temàtica diversa però amb un objectiu final comú: la felicitat.

S’hi parla d’amor, desamor, de malaltia, de rics i pobres; va de la vida en general. Cada lector hi pot trobar el que el seu bagatge li aconselli. Potser, si rasca una mica, hi ha una recerca de la felicitat, d’una forma molt binària: o sóc molt feliç o sóc un desgraciat total.

Aquest és el segon llibre que li publiquen després de La Laura i els catasaures, una novel·la infantil escrita amb l’objectiu de difondre l’existència de tres jaciments de dinosaures a Catalunya, dels més importants d’Europa.

Amb La dinàmica de les pedres (Godall Edicions) hi va començar a treballar fa set anys, amb uns primers esbossos, però diu que l’afició a escriure li ve de ben petit i que això el va portar a fer les lletres de les cançons que tocava amb el seu grup quan era més jove.

L’autor ha explicat el significat del títol escollit.

És una imatge que apareix en un dels relats, estava buscant un títol i em va semblar força adequat perquè era prou irònica: una pedra no té capacitat de moure’s i parlar de la seva capacitat de moure’s és una mica absurd. Em va semblar que també és el que passa amb alguns dels personatges, que estan plantats en una idea del món i necessiten un element exterior que els sacsegi i els faci tirar endavant, o enrere.

Marçal Arimany presentarà demà el seu primer recull de relats a la Biblioteca Municipal de Can Salvador de la Plaça.

A continuació pots recuperar íntegrament l’entrevista a l’autor.

Compartir

Potser t'interessa

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà Els camps necessaris estan marcats amb *

  Accepto la política de privacitat