Candini demana a Treball que autoritzi la tramitació d’ERTOS per rebrot a les empreses amb dificultats

Imatge d'arxiu

L’alcaldessa de Calella s’ha adreçat al conseller de Treball, Chakir el Homrani, per reclamar noves mesures que ajudin a les empreses que pateixen les conseqüències de molts mesos sense poder desenvolupar la seva activitat amb normalitat. Tampoc durant l’estiu, quan es preveia un major dinamisme i s’esperava compensar l’aturada dels mesos més durs de la pandèmia. L’horitzó que hi ha per endavant, no és gens esperançador. Montserrat Candini planteja que es puguin tramitar expedients de regulació temporal d’ocupació sota la clàusula de rebrot. Les empreses els podrien aplicar només a treballadors que no han entrat en el procés fins ara.

L’alcaldessa reclama al Govern de la Generalitat que segueixi l’exemple d’altres territoris com el País Valencià o les Illes Balears i permeti a les empreses que acreditin una davallada de la seva activitat activar el procediment d’ERTO sota la clàusula particular del rebrot. En declaracions a Ràdio Calella TV, Montserrat Candini ha explicat que la sol·licitud s’ha traslladat al conseller de Treball en base als indicadors econòmics que s’han registrat durant l’estiu: un índex d’atur del 18% a l’agost, que són set punts per sobre del 2019; la reducció d’un 5% del nombre d’autònoms; i un acumulat de 300 ERTO que afenten 1.661 treballadors.

Candini ha confirmat que les perspectives que hi havia dipositades en els mesos de juliol i agost, en el punt àlgid de la temporada estiuenca, finalment no s’han complert.

Els brots del Segrià i els indicadors de l’àrea metropolitana i Barcelona, va fer un efecte dominó negatiu per al conjunt del territori. Com a municipi turístic ens vam veure molt afectats, quan a més autoritats europees es deia que no es vingués a l’Estat espanyol. Com a alcaldessa he d’ajudar als empresaris per facilitar al màxim els expedients en concepte de rebrot.

Els ERTO per rebrot permeten integrar nous treballadors al procés que es va activar amb motiu de l’estat d’alarma amb un doble objectiu: alliberar les empreses de la càrrega salarial de la plantilla i garantir una prestació als treballadors.

L’alcaldessa diu haver constatat la voluntat de l’empresariat local, dels sectors del turisme, la restauració i el comerç, de mantenir l’activitat tot i la difícil situació actual.

Mentre puguin aguantaran, la majoria són hereus de nissagues que van posar els fonaments del turisme i el comerç. I tenen aquesta doble voluntat, no abandonar els treballadors i seguir sent una ciutat amb una economia que gira al voltant d’aquests sectors perquè, poc a poc, poguem ensortir-nos-en.

L’Ajuntament de Calella ha informat que la iniciativa s’ha comunicat a l’Associació Turística de Calella i al Gremi d’Hostaleria.

Compartir

Potser t'interessa

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *