El calellenc Robert Lluís guanya el primer premi del Rafel Carpinell de Fotografia

Primer premi

El jurat de la 32 edició del Trofeu Rafel Carpinell, ha premiat a tres de les trenta-una fotografies que aquest any s’han presentat al certamen. Els premis han estat pel calellenc Robert Lluís, que ha presentat una imatge disparada a un correfoc i que surt de la línia habitual de l’artista, per Francisco Escarmena, que ha participat amb una fotografia de Les Torretes sota un cel ennuvolat, i pel també calellenc, Albert Arcas, amb una original fotografia feta a la platja de Calella, amb uns nois asseguts al capdamunt d’una porteria.

Josep Mª Colomer és membre de Foto-Film Calella i organitzador del Trofeu Rafel Carpinell de Fotografia.

En Robert Lluís és ja un expert fotògraf, que ha guanyat el Carpinell dues vegades. Aquesta vegada ens ha sorprès amb una fotografia que no és del seu estil, però que ha tingut èxit. És un correfoc molt espectacular. El segon premi és una fotografia clàssica de les torretes amb un cel ennuvolat que està molt ben trobat. El tercer premi és per l’Albert Arcas Pons que ha fet una sèrie de fotografies reportatge. Una d’aquestes fotografies és a la platja de Calella amb uns nois asseguts a dalt d’una porteria de les que hi ha per jugar. Estèticament és una bona fotografia.

Primer premi

Segon Premi

Tercer Premi

 

 

 

 

 

Quico Gavara, la calellenca Maru Toledo i el també calellenc, Iván Lluís, han estat el jurat qualificador que ha valorat la qualitat de les obres premiades. Josep Mª Colomer ha explicat que sempre procuren que hi hagi representació calellenca.

Procurem que al jurat hi hagi gent de Calella i algun altre fotògraf reconegut dels aficionats. Aquest any ho hem demanat al Quico Gavara, que és un dels socis de l’entitat que participa en la lliga social, que ha guanyat dues vegades, la Maru Toledo, com a gent de Calella, fotògrafa i sòcia de Foto-Film, és i ha estat esportista i ha guanyat premis en l’àmbit estatal, i l’Ivan Lluís, un noi més jove, fotògraf, que a més forma part del grup RAW d’Arenys de Munt.

Cada dos anys, Foto-Film Calella encarrega el trofeu a un artista calellenc. L’autor del Rafel Carpinell d’enguany és el serraller, Antoni Pachón, que ha fet un disseny en ferro, basat en Les Torretes.

És una manera de fer col·laborar artistes de Calella. Cada any procurem que un dels artistes que tenim a Calella participi aportant una obra seva, procurem que en siguin dues així en tenim per a dos anys, i que és una manera que hi pugui participar no només els fotògrafs sinó també els artistes i artesans.

Els premiats rebran el seu guardó en el marc de la Fira de Calella i l’Alt Maresme, el diumenge 24 de setembre, en un acte que es farà a l’estant de Foto-Film, i que comptarà amb representació institucional i de la família Carpinell.

Compartir

Potser t'interessa

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà.