L’Hospital de Blanes també incorpora un nou TAC amb tecnologia d’última generació

Imatge: CSMS

L’Hospital de Blanes, gestionat per la Corporació de Salut del Maresme i la Selva, està d’estrena. Igual que ho va fer el Sant Jaume de Calella el passat mes de juny, el centre hospitalari ha incorporat a l’equipament un nou TAC que compta amb tecnologia d’última generació i representa un salt qualitatiu molt important tant per als professionals com per a la ciutadania. La seva adquisició permetrà millorar la capacitat diagnòstica i de resolució de l’hospital així com l’accessibilitat de la població per a la realització d’aquest tipus de prova diagnòstica.

El nou TAC incorpora eines d’intel·ligència artificial, que permeten obtenir imatges d’alta qualitat i també reduir la dosi de radiació que rep el pacient gràcies al posicionament automàtic que fa la màquina.

La doctora Anna Vallès és la cap de servei de Diagnòstic per la Imatge de la Corporació.

Hem incorporat un nou equip de TAC que representa un salt qualitatiu molt rellevant, tant pels professionals com per la nostra població, atès que incrementa la capacitat diagnòstica i l’accessibilitat de la població. L’avenç tecnològic que incorpora intel·ligència artificial, permet reduir la dosi de radiació als pacients.

El cost del nou TAC ha estat de 411.705 euros, import finançat íntegrament amb fons europeus a través del Pla d’Inversió en Equips d’Alta Tecnologia del Ministeri de Sanitat. Ha estat necessari portar a terme una obra d’adequació d’espais per poder incorporar el nou equip. La inversió total, comptant el TAC i la reforma, ha estat de prop de mig milió d’euros, concretament, 488.327 euros.

Potser t'interessa

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *