El Canapè tornarà a obrir al maig a mans d’un altre propietari

La Cooperativa l’Amistat ja té llogater pel local del Canapè, que tornarà a obrir com a cafeteria el pròxim mes de maig i possiblement sota el mateix nom comercial. Ho ha confirmat el president de l’entitat, Josep Gibert, qui ha celebrat que finalment s’hagi donat sortida a una de les propietats més importants i que es recuperi l’activitat en un espai tan cèntric de Calella. Ha dit que se’n farà càrrec l’empresari calellenc Pablo Céspedes, que mantindrà 5 dels treballadors que hi havia en la plantilla. Sembla que s’hauria tancat un traspàs entre l’antic i el nou propietari, mantenint les condicions del contracte que finalitza el 31 de desembre del 2023.

El president de la Cooperativa l’Amistat ha anunciat que el Canapé tornarà a aixecar la persiana el divendres 7 de maig, si es compleixen els terminis previstos.

La persona que ho ha agafat s’ha posat en contacte amb nosaltres, fins i tot abans d’arribar a un acord amb la concursal. Estem contents de veure la il·lusió que té per tornar a obrir el negoci. Ara vol fer reformes per adaptar-lo als temps actuals, i es farà càrrec de cinc treballadors que ja hi havia. Entre ells, l’encarregat.

Des de l’entitat es celebra la reobertura de la cafeteria, pel negoci en sí i tot el que implica. Perquè genera llocs de treball i perquè permet recuperar la funció social que ha tingut des que va obrir, sent un lloc de referència per als calellencs i calellenques.

També perquè això permetrà a l’entitat recuperar una font d’ingressos molt importants per al seu equilibri financer. I és que d’ençà de l’esclat de la pandèmia, ara fa un any, no han cobrat ni un cèntim del rebut del lloguer amb l’antic propietari, que acumula un deute superior als 22.500 euros.

El president de la Cooperativa l’Amistat n’ha parlat per primera vegada i ha confirmat que, des d’un principi, van oferir-li una rebaixa del preu però que les seves aspiracions eren desorbitades.

El senyor Josep Comas, que portava l’explotació, es va negar en rodó a pagar qualsevol preu que poséssim. Demanava pràcticament la gratuïtat del lloguer, un descompte del 75% i ens hi vam negar. Li vam oferir parlar d’altres quantitats i no d’aquest descompte tant dur, però no hi va haver acord. I fins ara ha anat tornant tots els rebuts.

Gibert ha lamentat que aquesta situació hagi fet perdre la bona relació que sempre havien tingut amb l’antic llogater. Creu que la decisió de tancar el negoci la tenia presa d’abans i que va aprofitar la pandèmia per dur-la a la pràctica sense haver d’afrontar la indemnització econòmica que està recollida en una de les clàusules del contracte.

Compartir

Potser t'interessa

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *