Borràs: “Aquesta legislatura ha de marcar un punt d’inflexió cap a la independència”

laura borràs web

La diputada de Junts per Catalunya, Laura Borràs, ha estat escollida presidenta del Parlament de Catalunya. Esdevé la tercera dona en presidir la cambra catalana i s’ha estrenat assegurant que continuarà amb la tasca de Carme Forcadell, garantint que l’hemicicle serà “la casa de la paraula”. Borràs ha dit que accepta el càrrec per posar-se a disposició del país i que la seva intenció és fer valer la majoria independentista en vots i escons.

La nova presidenta del Parlament ha explicat que el compromís amb el poble de Catalunya implica fer passos per avançar cap a la independència.

He arribat a la conclusió que ara més que mai aquesta cambra ha de tenir un paper clau en el desplegament del futur polític del nostre país, i tant la majoria de la mesa com especialment la presidència estem cridats a fer nostre un compromís insubornable amb el missatge que el poble de Catalunya ens ha adreçat.

Mentre sigui presidenta d’aquesta cambra, els diputats del Parlament de Catalunya no tindran altres limitacions que aquelles que imposen els principis democràtics.

Borràs ha expressat el seu compromís per recuperar la dignitat del Parlament i protegir-lo perquè sigui una institució sobirana.

Com a presidenta faré que aquesta sobirania sigui respectada contra qualsevol ingerència exterior.

La líder de Junts per Catalunya ha estat proclamada amb els 64 vots dels diputats del seu partit i d’Esquerra; imposant-se en la segona volta a l’altra candidata, Eva Granados, del PSC, que ha rebut els 50 vots del PSC, En Comú Podem, Ciutadans i PP. La CUP ha votat en blanc, igual que VOX.

La vicepresidència primera de la mesa del Parlament serà per la republicana Anna Caula; i la vicepresidència segona per a Eva Granados, del PSC. Les quatres secretaries són per Ferran Pedret (PSC), Jaume Alonso-Cuevillas (JxCat), Pau Juvillà (CUP) i Ruben Wagensberg (Esquerra).

La tercera presidenta del Parlament

Laura Borràs, de 50 anys i filòloga romànica de professió, es converteix així en la tercera dona que presideix la cambra després de Núria de Gispert i Carme Forcadell. També és la desena que l’ostenta des de la restauració de la democràcia.

Borràs va ser directora de la Institució de les Lletres Catalanes i també professora de Teoria de la Literatura de la UB. Sobre ella recau una investigació davant del Tribunal Suprem pel suposat fraccionament de contractes quan era directora de l’ILC.

Compartir

Potser t'interessa

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà Els camps necessaris estan marcats amb *

  Accepto la política de privacitat