UGT denuncia una situació laboral “insostenible” dins la plantilla de la Policia Local de Calella

La plantilla de la Policia Local de Calella “ha dit prou”. Així ho assegura el sindicat UGT en un comunicat que ha fet arribar als mitjans en què denuncia la inacció del Govern Municipal i de l’alcaldessa en particular per resoldre el malestar que hi ha dins el cos i que està motivat, segons asseguren, pel tracte que reben els agents i caporals dels seus comandaments. Assenyalen a l’inspector de la Policia Local i al sotsinspector que es va nomenar recentment. El sindicat aporta els resultats d’una enquesta que s’ha fet a nivell intern i en la qual han preguntat sobre aspectes de tracte personal i professional, càrregues de treball o formació. Segons aquesta, el 90% dels enquestats -un 80% de la plantilla- té la percepció que la situació actual és insostenible.

El responsable d’administració local de la UGT al Maresme, Àngel Caparrós, ha qualificat de demolidors els resultats de l’enquesta que s’ha fet als membres de la plantilla de la Policia Local. En declaracions a Ràdio Calella TV, assegura que ha servit per fer una diagnosi acurada d’una situació que porten denunciant de fa temps davant la inacció del Govern Municipal a qui acusen de ser-ne còmplices. Els resultats els han posat en coneixement de l’alcaldessa i també dels comandaments de la prefactura.

Hem traslladat el resultat a l’inspector i a l’alcaldessa, com a màxim responsable de la Policia, i a partir d’aquí veurem quina és la seva resposta (…) En els últims 8-10 anys, coincideixen amb el mandat de la senyora Candini, 25 agents han marxat de la Policia. És una xifra alarmant. Calella és única, té té una taca negra a la comarca del Maresme perquè tothom en parla malament.

El representant sindical ha defensat el seu dret a sondejar els treballadors per corroborar una situació que fa temps s’evidencia i que ha arribat a un límit “insostenible”. Exposa que el detonant ha estat el nomenament com a sotsinspector de qui assegura és el responsable màxim del mal ambient que es respira dins la Policia Local.

L’alcaldessa és consicent de les queixes que hi ha hagut perquè coneix el tracte que brinden els comandaments cap a agents i caporals (…) El moviment ha estat nomenar a aquesta persona com el número 2 de la Policia, que fins ara era sargent, per mitjà d’un sistema d’interinatge de màxima urgència. Què hem d’interpretar? Que s’està premiant a la persona que és el motiu principal del mal ambient que hi ha dins la Policia Local?

Segons UGT, la denúncia és totalment compartida amb l’altre sindicat que també té representació a la Policia Local de Calella.

Actualment a la plantilla de la policia local hi ha dos sindicats amb representació. Els nostres punts de vista coincideixen plenament i són totalment consensuats.

Reconeix que l’enquesta feta i que ha respost el 80% de la plantilla potser no compleix els màxims criteris de rigor però que és la base a partir de la qual consensuaran les accions que poden fer a nivell sindical. Ha explicat que constava d’un total de 19 preguntes.

Ítems o factors que tenen a veure amb el tracte personal i professional que reben per part dels comandaments, quin és l’ambient de treball o les expectatives de promocionar-se, la formació que reben, quin material disposen o quina és la càrrega de treball.

En l’entrevista al programa La Ciutat, Àngel Caparrós ha manifestat que en els últims tres mesos, i en veure que el conflicte podia esclatar, l’alcaldessa ha convocat dues assemblees. “Casualment, a la vista d’unes eleccions municipals”, ha afegit. En l’última, el 30 d’abril, diu que Candini els va informar que encarregaria una altra enquesta. Interpreta que així vol guanyar temps.

Nega, això sí, que hagin volgut interferir en la campanya electoral fent-ho públic en el moment actual.

No som conscients dels tempos polítics, no m’afecten com a responsable sindical. Portem un procés i ho fem públic perquè la gent de Calella ha de saber la situació dels policies que es troben al carrer (…) un cop acabi la campanya, continuarem igual.

També ha rebutjat que aquest moviment del sindicat tingui res a veure amb la imminent convocatòria d’eleccions sindicals a la Policia Local de Calella.

Compartir

Potser t'interessa

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *