Les clavegueres de Calella es controlen ara de forma més eficaç i sostenible

L’empresa Sorea, que gestiona el 49% de l’empresa pública mixta Gestaigua, ha implantat la gestió avançada del manteniment de la xarxa del clavegueram, enfocant el manteniment de la xarxa cap a bones pràctiques que permetin obtenir la millor eficiència, sostenibilitat i transparència.

DSC_0123L’objectiu és reduir la petjada hídrica i la de carboni a les canonades. El nou sistema s’anomena «Neteja Avançada» i permet assegurar un millor estat de la xarxa, modificant les periodicitats de neteja i optimitzant els costos de manteniment en funció de les característiques i necessitats de la xarxa. És a dir, que se suprimeixen les neteges preventives que es feien al llarg de tota la xarxa per neteges concretes que realment són necessàries.

Ho ha explicat Marc Condom, responsable de clavegueram de Sorea Catalunya, comentant que la nostra ciutat és un punt important per a l’empresa, pioner en aquesta modalitat de neteja i inspecció. “L’elecció de Calella és clara perquè és un municipi important per Sorea, es va signar un contracte amb l’Ajuntament, i creiem que aquesta metodologia s’adapta perfectament al municipi. A diferència del mètode tradicional el nou model es basa en dos pilars fonamentals: un és el coneixement exhaustiu de la xarxa de clavegueram, i l’altre és l’aplicació de tecnologies per realitzar el manteniment. Amb això aconseguim ser molt més eficients, més sostenibles i més transparents“.

Actualment Sorea ja ha inspeccionat més de 161km de la xarxa del Maresme i ha netejat 32 kilòmetres i mig de canonades a través de perxes amb càmeres d’inspecció de pous de registre i de canonades i camions de neteja que utilitzen aigua reciclada de la pròpia xarxa de clavegueram. Aquesta tècnica minimitza l’accés del personal a la xarxa evitant riscos i possibles accidents.

Marc Condom ha explicat els avantatges que suposa aquesta nova metodologia. “Amb els mitjans que utilitzem aconseguim reduir el consum d’aigua potable, per exemple, perquè utilitzem uns camions que porten aigua reciclada. A més reduïm l’emissió de gasos d’efecte hivernacle perquè reduïm les emissions de CO2. I per últim, amb aquesta metodologia, com que realitzem una inspecció de la xarxa amb vehicles lleugers també afectem menys al trànsit i no afectem tanta  la mobilitat del municipi. De cara als treballadors també té un efecte positiu perquè amb la utilització de càmeres -com hem vist-  minimitzem l’entrada del nostre personal a la xarxa de clavegueram i evitem possibles accidents“.

Com dèia Marc Condom, el nou sistema és més sostenible i s’estalvia la meitat de l’aigua que abans es gastava. Per això Sorea l’ofereix a tots els municipis que s’hi vulguin acollir.

Compartir

Potser t'interessa

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *