El CB Calella suspèn els entrenaments de tres equips base pel positiu d’un jugador sots 21

El CB Calella va reprendre l’activitat presencial al Pavelló a principis del mes de juny

Una trentena de jugadors del CB Calella estan aïllats de forma preventiva després que un dels jugadors del sots 21 masculí hagi donat positiu per coronavirus. Són els seus companys d’equip, a més dels jugadors del cadet i el preinfantil, perquè hi han tingut contacte de forma directa o indirecta. La gestió d’aquest cas, i els que se’n puguin derivar, s’està fent des del CAP de Calella, que s’encarrega de fer el rastreig i determinar les mesures que s’han d’adoptar per evitar la transmissió del virus.

Dijous passat, el club calellenc va tenir constància que un dels seus jugadors presentava símptomes compatibles i estava pendent de fer-se la prova PCR de detecció de la Covid-19 com a contacte estret d’un positiu. En aquell moment, ja es va decidir suspendre els entrenaments del seu equip, el sots 21 “A”, i de forma preventiva també del cadet i el preinfantil, on hi ha jugadors que hi han estat en contacte. El positiu s’ha confirmat en les últimes hores i ara passa a mans del gestor Covid-19, que activarà el protocol fixat per contenir la propagació del virus.

El president del CB Calella, David Fors, ha explicat en declaracions a Ràdio Calella TV quin és el procediment que han seguit des que van tenir coneixement de la situació.

Vam avisar a Salut que teniem una persona amb símptomes. Se’ls va passar la relació de tots els jugadors de l’equip i ell del seu entorn i amistats. El rastrejador s’hi van posar en contacte molt ràpidament. Ara estem a l’espera que es faci la prova PCR a tots els jugadors, coneixer-ne el resultat; mentre estan confinats, està clar.

Això implica que una trentena d’escolars, la majoria residents a Calella, avui no han pogut anar a classe perquè han de guardar quarantena. Actualment és per un període de 14 dies, tot i que Salut està valorant la possibilitat de rebaixar-lo fins als 10 dies.

No passa el mateix en el cas dels entrenadors, perquè ells han de portar obligatòriament la mascareta durant les sessions preparatòries.

En principi, als entrenadors no els passa res perquè porten la mascareta posada. No se la poden treure durant els entrenaments i, per tant, no tenen risc de contagi.

El confinament dels equips no impedirà que puguin començar normalment la competició oficial, prevista per a finals del mes d’octubre.

El CB Calella va ser de les primeres entitats esportives que va recuperar l’activitat presencial a pista després del confinament, amb el Pavelló Municipal dotat amb totes les mesures de seguretat sanitàries. En aquest sentit, el president llança un missatge de tranquil·litat a tota la seva massa social.

Seguim estrictament el protocol de la Federació Catalana de Bàsquet i també les mesures de seguretat (…) És normal la preocupació, per això vam fer un pas més enllà i vam decidir aturar l’activitat no només dels implicats directament. Per a una major tranquil·litat de tothom.

El Pavelló Municipal d’Esports del Parc Dalmau és el lloc d’entrenament de tots els equips del CB Calella i de la Unió Esportiva Handbol Calella.

Compartir

Potser t'interessa

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *