El CCM exigirà que Generalitat i Ministeri es posin d’acord per desenvolupar el Pla de Mobilitat comarcal

El Ple Consell Comarcal del Maresme ha aprovat una proposta de resolució presentada per ICV que fa referència a la clarificació de l’estructura de les inversions que s’inclouran al pacte per la mobilitat sostenible del Maresme.

Una proposta de resolució que va tirar endavant amb els vots favorables d’ERC, la CUP, el PP, Ciutadans i els ecosocialistes. Hi van votar en contra l’equip de govern al Consell Comarcal, el PDeCAT i el PSC.

El regidor d’ICV a l’Ajuntament de Calella, Sebastià Tejada, ha explicat que el seu partit va detectar que la capacitat financera per tirar endavant el pla era molt feble, ja que depenia exclusivament de la transferència de diners del Govern Central a la Generalitat i del traspàs de la N-II també a la Generalitat. Tejada: “Vam veure que la siuació era prou fluixa i les inversons no se sustentaven en una estructura pressupostària clara. La nostra senadora, Maria Freixenet, va fer unes preguntes al Ministeri i la resposta no emns va deixar cap tipus de dubte. la transferència dels 400 milions de la N-II ara van per fer unes inversions que no tenen res a veure amb les inversions que el Departament de Territori ha consensuat amb la comarca. Per tant, tot el finançament està a l’aire“.

La moció d’IC-V pretenia clarificar que no hi ha estructura pressupostària consensuada entre el Ministeri i la Generalitat per tirar endavant aquest pla, i en segon terme insta a les dues institucions a posar-se d’acord per dirigir aquests 400 milions d’euros a fer les obres acordades i consensuades a la comarca.

Sebastiàn Tejada ha comentat que el Pla encara no està acabat de redactar perquè hi falten les aportacions pròpies dels ajuntaments, i esperen un acord per tirar-lo endavant. “Esperem, primer, que el Departament de Territori i Sostenibilitat respongui a les preguntes del nostre grup parlamentari i que acabi de mostrar el desacord que hi ha entre el Ministeri  i Generalitat, i que això sigui l’inici d’un canvi de sentit en aquesta situació tan embolicada i tan problemàtica“.

Tejada diu que el Pla quedarà en paper mullat si el Ministeri de Foment i la Generalitat no s’asseuen i es posen d’acord en les obres que cal fer i que han estat consensuades a la comarca. I demanen que es canvii el destí dels 400 milions s’apliquin a les obres que desitja la comarca.

Aquí podeu escoltar l’entrevista sencera a Sebastián Tejada, emesa a l’Info Migdia

Compartir

Potser t'interessa

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *