El Cicle Gaudí porta “La voluntaria” a l’Auditori

LA VOLUNTARIA 3 20221227

Les projeccions del Cicle Gaudí a Calella tancaran l’any 2022 amb “La voluntaria”, un drama dirigit per la realitzadora catalana Nely Reguera, sobre la història d’una metge jubilada que fa un treball de cooperació a un camp de refugiats grec. Una experiència que la portarà a descobrir nous sentiments.

Carmen Machi interpreta la Marisa, una doctora avorrida de la vida de jubilada i cansada de comparar-se amb les seves amigues que són àvies. Per això, decideix viatjar a un camp de regugiats grec per fer-hi un treball de voluntariat, on descobreix una realitat que mai hauria imaginat.

La cinta dona una altra visió dels cooperants, lluny d’atorgar-los un paper de salvadors davant una crisi humanitària planteja que, sovint, fan un acte amb el qual busquen omplir un buit.

És el segon llargmetratge de la realitzadora catalana Nely Reguera, estrenat aquest 2022. A banda de Carmen Machi, en el paper de la protagonista, també hi surten Itaso Arana, Dèlia Brufau, Yohan Lévy i Enriqueta Rauth.

La voluntaria es projectarà aquest dijous 29 de desembre a l’Auditori de Can Saleta (21h), dins la programació del Cicle Gaudí de l’Acadèmia Catalana de Cinema. L’entrada general costa 4,50 euros. Hi ha tarifes especials per als titulars del Carnet Jove, els socis del Club Vanguardia i de la Federació d’Ateneus de Catalunya.

La xifra d’espectadors del Cicle Gaudí creix el 60% durant el 2022

L’Acadèmia Catalana de Cinema afirma que el Cicle Gaudí està en el seu millor moment. Aquest 2022 ha arribat a 110 pantalles de tot el país i ja supera la xifra dels 45.000 espectadors, a l’espera de sumar-hi les últimes projeccions que es faran aquesta setmana. Això representa un increment de taquilla del 60% respecte l’any passat, una tendència en la qual també cal tenir-hi en compte les restriccions per la pandèmia. Això contrasta amb la situació que viuen les sales comercials, que han reduït el nombre de públic fins a una mitjana de 19 persones per sessió, segons dades de l’Institut Català de les Empreses Culturals (ICEC).

Calella és una de les poblacions on s’ha instaurat el circuit de cinema català, que ara continua treballant per d’implantar-se en les tres úniques comarques que hi falten: Alt Urgell, Cerdanya Gironina i Garrotxa.

El Cicle Gaudí té per objectiu crear un hàbit de consum del nostre cinema amb una regularitat mensual, amb preus ajustats i especialment allà on no hi ha sales de cinema comercials, i a més vol donar visibilitat al talent i l’autoria catalana.

Aquesta temporada, ja s’han fet les projeccions de pel·lícules com Alcarràs, de Carla Simón; Mediterráneo, una ficció sobre els inicis d’Open Arms; o Las leyes de la frontera. 42 segundos i Un año, una noche es passaran durant els primers mesos del 2023.

Compartir

Potser t'interessa

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà Els camps necessaris estan marcats amb *