El CineClub i el Cicle Gaudí retornen la programació cinematogràfica a la Sala Mozart

Aquesta nit es farà la primera de les projeccions de la nova temporada del CineClub de Foto-Film Calella, que programarà un total de tres títols fins a finals de desembre. Aquestes es complementaran amb els passis de les pel·lícules que formen part del Cicle Gaudí que promou l’Acadèmia del Cinema Català, al qual Calella s’hi ha adherit recentment.

La comèdia negra dirigida per Marc Crehuet, El rei borni, va inaugurar les projeccions del Cicle Gaudí a la Sala Mozart de Calella, que reprèn així la seva programació cinematogràfica després d’un temps en què el setè art havia desaparegut de la gran pantalla local. Si bé no ho fa amb el cinema comercial, en de més actualitat i que es pot veure en altres sales, els títols que es podran veure fins al 29 de desembre són de gran qualitat artística.

Com la francesa Els combatents, avui dijous a les 21h i dins la temporada del CineClub de Foto-Film Calella. Multipremiada al principal certamen de l’Acadèmia de Cinema francès, òpera prima del director Thomas Cailley, la pel·lícula aborda l’amor de joventut i el tema universal de la lluita de la supervivència a través del seu personatge femení. Tant ella, l’actriu Adèle Haenel, com el protagonista masculí, Kévin Azaïs, van alçar-se amb un Cèsar.

Irreverent com poques, la pel·lícula que es projectarà el dimecres 26 d’octubre és The farewell party (La festa del comiat), que transcorre dins d’una residència d’avis de Jerusalem, on un grup d’amics decideix ajudar un altre amic malalt. Ho fa construint una màquina per practicar l’eutanàsia, però la història s’embolica quan els rumos sobre l’existència de l’aparell s’estén entre els altres usuaris. Una producció israeliana, una comèdia negra, que va aconseguir el premi del públic al Festival de Venècia del 2014.

I en el marc del Cicle Gaudí, un musical de temàtica social. Prop de casa teva entra de ple en un dels grans problemes derivats de la crisi econòmica que ens ha afectat en els darrers anys, i que encara cueja: els desnonaments. Un dels alicients per anar a veure aquest drama social és Sílvia Pérez Cruz, que posa veu a la banda sonora de la pel·lícula dirigida per Eduard Cortés, en el que és la seva primera incursió a la gran pantalla.

I en tombar el mes de novembre, els dijous 17 i 24, Isaki Lacuesta amb La propera pell i l’oscaritzada La Teoria del Tot, sobre la biografia d’Stephen Hawking. La propera pell, amb Sergi López i Emma Suárez, i el jove actor català Àlex Monner, protagonista de la televisiva Polseres vermelles, explica les relacions entre un noi que torna a casa després de 8 anys desaparegut, aixecant les sospites de la que és suposadament la seva mare i el seu tiet. Una pel·lícula de factura excel·lent. De moment ha sumat quatre premis al Festival de Màlaga.

Per la seva banda, l’actor Eddie Redmayne amb una gran interpretació a La Teoria del Tot, juntament amb Felicity Jones, recreen la relació que l’astrofísic Stephen Hawking va mantenir amb la seva primera dona, especialment la lluita contra la malaltia degenerativa que l’ha postrat en una cadira de rodes. Ell va guanyar l’Oscar, el Globus d’Or i el Bafta de l’Acadèmia britànica.

Dani Rovira fent de Ramón Arroyo, i un triatló com a objectiu i repte de superació. 100 metres és la pel·lícula que es projectarà el 15 de desembre. Segur que la Sala Mozart haurà de penjar el cartell d’aforament complet. La pel·lícula de Marcel Barrena, amb Karre Elejalde, Alexandra Jiménez, Andrés Velencoso o Clara Segura entre el repertori, es va filmar en part a Calella i molts dels veïns van poder participar-hi com a extres en les escenes que recreen la disputa del triatló. L’argument i el desenllaç, per a nosaltres, no és cap misteri.

I la programació acabarà amb una hilarant comèdia d’aventures, ambientada en l’Amèrica dels anys 30, dirigida per Wes Anderson, que sempre és garantia d’èxit. El gran hotel Budapest és on es desenvolupa la trama sobre el robatori i la recuperació d’un quadre de valor incalculable, i com aquest fet provoca l’enfrontament entre els membres d’una adinerada família. La seva cuidada producció artística li va valer quatre Oscars l’any 2014. La projecció es farà el 29 de desembre.

El preu de l’entrada per a totes les sessions és del 4,50€.

Compartir

Potser t'interessa

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *