L’AAVV Calella Centre avança les demandes i preocupacions que traslladarà a l’alcadessa

Constituïda oficialment fa poc més d’un mes, i un cop registrada al municipi, la nova entitat veïnal denominada Calella Centre mantindrà demà una primera trobada amb l’alcaldessa Montserrat Candini. A banda de presentar-se formalment, els seus responsables acudiran a l’Ajuntament per exposar algunes de les problemàtiques que els ciutadans els han traslladat sobre qüestions que afecten a la convivència, la mobilitat en la vía pública i l’aparcament.

El president de l’Associació de Veïns Calella Centre ha detallat cadascuna d’aquestes reivindicacions, assegurant que serà el tarannà de la nova entitat: el de jugar un paper important en la transformació de la ciutat. Manuel Garcia fa referència a la problemàtica de l’incivisme, que ha estat un tema latent durant aquest passat estiu, però ell en diferenciava el que està provocat per l’autòcton. “Calella està per sobre de la mitjana maresmenca en tinença d’animals de companyia, la qual cosa respectem, però entre els mateixos propietaris hi ha queixes que no es recullen els excrements o per les orines a les façanes. Aquests comportaments condueixen a problemes de convivència”, ha exposat Garcia.

Garcia entén que és en el sí del Consell Municipal de Convivència, ja existent i que també ho és de Participació, on entitats de Calella i també representants dels sectors econòmics locals han d’avaluar quines són les mesures correctores d’un comportament que altera les relacions entre els veïns i l’ús de l’espai públic.

El president de la nova associació veïnal també situa les deficiències d’accessibilitat a la via pública com una de les problemàtiques que genera més inquietud entre la població. Proposa establir un pla de reforma urbana dirigit a reconvertir a un sol nivell els carrers més estrets del nucli urbà. Diu que l’amplada de les voreres impedeixen que hi puguin passar persones amb mobilitat reduïda, o fins i tot aquelles que transporten carrets de compra o cotxets per a infants. A més, assenyala una altre punt negre quan a l’accessibilitat: “Tenim molts passos subterranis que obliguen a baixar les escales, sense alternativa. Aquí també hi ha un problema molt greu per a les persones amb mobilitat reduïda”.

En la carpeta d’assumptes a tractar, l’entitat veïnal també pensa reivindicar un canvi en la gestió de l’aparcament regulat de zona blava. Considera que s’està penalitzant al propietari de vehicle local amb la tarifació actual. “No podem entrendre com es pot tenir un 60% llarg d’aparcament de zona blava i que la proposta municipal sigui un abonament de 30 euros al mes (…) Per 50 euros tinc un aparcament i no el deixo al carrer”, ha exclamat Manuel Garcia.

El president de Calella Centre apunta que una de les mesures de solució seria recuperar alguns carrers que funcionen com a zona blava un cop passat l’estiu, com s’aplica a l’anomenada zona turística.

En la trobada que els membres de l’associació veïnal mantindran demà amb l’alcaldessa també li traslladaran la seva preocupació per l’estat actual del Parc Dalmau, preocupant assegura Garcia, que lamenta la falta de manteniment que s’hi ha fet en els últims anys, i exposa la necessitat de recuperar-lo com a pulmó verd de la ciutat.

Compartir

Potser t'interessa

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *