El Club Nàutic admet que s’haurà d’adequar a la nova normativa de Costes, més restrictiva quant a l’ocupació del litoral

Imatge d'arxiu

L’entitat esportiva ha confirmat a Ràdio Calella TV que està treballant per adequar el conjunt d’instal·lacions que té al litoral al nou reglament de Costes, que fixa un màxim de superfície ocupada. Això representa un canvi més restrictiu respecte la normativa anterior i en base a la qual havia obtingut els permisos d’activitat. Una situació en la que es troben també una altra desena de clubs nàutics calellencs, subjectes a la revisió que està fent Costes de la Generalitat de Catalunya. L’Ajuntament de Calella s’ha ofert a col·laborar amb el club local per trobar una sortida en positiu al conflicte costaner.

Totes les instal·lacions que hi ha al litoral català, en zona d’especial protecció, estan sent revisades per Costes de la Generalitat. Es vol garantir que es compleix el nou reglament, que limita la superfície d’ocupació tant de guinguetes com d’instal·lacions per a la pràctica esportiva.

Això afecta al Club Nàutic de Calella que, segons ha explicat el tinent d’Alcaldia de Serveis Públics, Albert Torrent, supera el màxim permès.

En aquests moments ho supera, que és el que tenia aprovat quan tenien vigent el permís. No és que estiguin il·legals sinó que ara estan fora de norma (…) El Club Nàutic treballa en la línia de la solució menys traumàtica: adaptar-se a la normativa i no desaparèixer.

Les negociacions amb Costes per ajustar el conjunt de la instal·lació esportiva al reglament venen de lluny. El principal escull per executar els canvis necessaris seria el finançament, a càrrec del Club Nàutic.

El consistori s’ha posat a disposició dels directius de l’entitat per aconseguir desencallar la situació a nivell administratiu i legal.

Ens vam reunir la setmana passada amb la presència de l’alcaldessa amb els directius del Club Nàutic i el gerent de la Federació Catalana de Vela. L’Ajuntament va oferir el seu suport amb tot el que estigui relacionat amb el manteniment de l’activitat de la vela lleugera a Calella.

Albert Torrent ha anunciat que aquest és un dels assumptes que té previst abordar la setmana vinent a la reunió que mantindrà dilluns vinent amb el director general de Costes de la Generalitat de Catalunya.

A continuació podeu escoltar íntegrament l’entrevista. 

Compartir

Potser t'interessa

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *