El Comitè de Crisi suspèn el mercat de dissabte

El Comitè de Crisi de l’Ajuntament de Calella ha decidit suspendre el mercat de dissabte i ara estudia poder limitar el tancament de les botigues, en la línia de seguir limitant els moviments per evitar la propagació del COVID-19. Tot i que, el mercat és una de les accions que si es contemplen en el decret de l’estat d’alarma, el Comitè de Crisi ha considerat que genera un moviment de persones i l’objectiu és prioritzat el fet que la gent no es trobi, sent el mercat un punt de concentració de ciutadans de la comarca. A més, des del consistori apunten que tampoc no es pot garantir la separació necessària des del punt de vista de salut pública.

De fet per això es considera que és millor anul·lar-lo, ja que des del decret d’estat d’alarma la gent té altres alternatives garantides per autoabastament.

Ara el comité també estudia poder fixar uns horaris de tancament per aquells establiments que legalment si que poden continuar treballant, com les botigues d’alimentació. Des de l’Ajuntament de Calella asseguren que ja s’han fet els primers contactes amb el sector per fer-ho possible. Una mesura que aniria en la línia, del que ja estan recomenant diversos professionals de la Salut, ser al màxim temps possible a casa. Aquesta limitació d’horari no afectaria en cap cas a les farmàcies.

Durant el dia d’avui la Policia Local ha denunciat a tres persones per trencar el confinament. Dues per anar a pescar a la platja i una tercera per anar-hi a fer meditació. La sanció pot anar de 601 euros a 30.000.

Potser t'interessa

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *