El Consell Comarcal augmenta el nombre de beques menjador per aquest curs 20-21

menjador escolar

El Consell Comarcal del Maresme ha anunciat un primer atorgament de beques menjador per aquest curs 2020-2021 per valor de 3.857.201. Encara, però, queden per resoldre el 18% de les sol·licituds presentades. Enguany s’han rebut un total de 7.490 sol·licituds d’ajuts de menjador escolar, una xifra que tot i no ser la definitiva, ja supera en un 9% a la del curs passat. Des del Consell Comarcal perceben aquest augment com un clar baròmetre dels efectes de la Covid-19 sobre l’economia de les famílies.

Fins al moment, s’ha atorgat ajut a 5.216 estudiants, s’han denegat 938 sol·licituds per no complir amb els requisits de la convocatòria i falten per resoldre 1.336 peticions. Les bases de la convocatòria que fixen l’atorgament dels ajuts de menjador, tenen en compte l’àmbit econòmic, familiar i social de l’alumne.
La voluntat de l’ens comarcal és agilitzar al màxim les resolucions per tal de donar una ràpida resposta a les famílies. La principal novetat d’enguany és que els ajuts arriben al 70% dels dies lectius, el que cobreix la gratuïtat de 123 àpats. Fins ara només s’arribava al 50%, el que suposava cobrir el cost de 88 dies de menjador.

A banda de les beques, des del Consell Comarcal, també es gestiona el menjador escolar dels centres educatius que així ho sol·licitin. Per aquest curs, se serviran 180.000 menús a 10 escoles. Són centre de Calella, Argentona, Dosrius, Mataró, Sant Pol, Pineda i Tordera. Tots els menjadors escolars gestionats pel consell s’han adaptat a la nova situació establint protocols generals i específics per complir tots els paràmetres de seguretat Covid-19.

Potser t'interessa

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà Els camps necessaris estan marcats amb *

  Accepto la política de privacitat