“No hi ha hagut voluntat democràtica”

El revès de dimarts a la seva petició per convocar una consulta popular sobre l’Aldi no farà que el grup promotor tiri la tovallola. Un dels seus membres, Albert Comas, ha avançat a Ràdio Calella TV que no es quedaran amb els braços creuats i que seguiran treballant per impedir el desenvolupament del projecte i per garantir els mecanismes de participació ciutadana, en aquest o d’altres assumptes, com ho és també la creació d’una platja de gossos.

Comas ha qualificat de “demofòbica” la posició dels partits del Govern Municipal i de Cs, a qui acusa de negar-se a escoltar la ciutadania. Des del grup promotor de la consulta s’insisteix que la consulta es pot tirar endavant si hi ha voluntat política i es posa l’exemple d’altres ciutats on sí s’han obert processos similars.

Ens entristeix que Junts per Calella, PSC i el novè regidor de Cs no vulguim escoltar la ciutadania i hagin pres aquesta actitud autoritària (…) Parlem de municipis grans com Salt o Tortosa i d’altres més petits, on s’han fet consultes perquè hi ha hagut voluntat democràtica dels seus govers. Aquí no hi ha aquesta voluntat.

El grup promotor de la consulta de l’Aldi van registrar la petició de la convocatòria el passat mes de febrer però no va ser fins a principis d’agost quan van notificar-los que es resoldria en sessió plenària. L’executiu va argumentar dimarts que topa amb els preceptes constitucionals per desestimar-la. Però Comas diu que n’han fet una interpretació restrictiva i que no han volgut aprofitar l’escletxa que es recull en l’articulat. Un fragment que ell mateix ha recordat.

“Els alcaldes, previ acord de la majoria absoluta del Ple Municipal i l’autorització del Govern de la nació, podran sotmetre a consulta popular assumptes de competència pròpia municipal i de caracter local que siguin d’especial rellevància per als veïns”. Això també ho diu, però ells n’han fet la interpretació més restrictiva.

Davant d’això, tot i reconèixer que es complica la via de la consulta per impedir el desenvolupament del projecte de l’Aldi, el moviment ciutadà assegura que exploraran altres fórmules. Que no es quedaran amb els braços creuats.

No ens quedarem amb els braços creuats i intentarem actuar de forma participativa, respectant el dret i el deure que tenim com a societat, i seguirem treballant en contra d’aquest projecte.

Ara, a través del grup municipal de la CUP, han sol·licitat conèixer si la resolució està sustentada per algun informe jurídic. Agraeixen als cupaires el suport que els estan donant, i que fan extensiu a Esquerra i Calella en Comú, que també van votar en contra de dir “no” a la consulta.

Albert Comas ha respost també a l’alcaldessa que dimarts va afirmar que s’està alimentant un debat artificial sobre la implantació de l’Aldi a la zona de l’hospital.

Evidentment que aquest és un tema de debat popular! Evidentment que la gent vol participar en assumptes públics! La gent vol dir si és bo que hi hagi un Aldi o una platja per a gossos. Altra cosa és que l’interessi al Govern Municipal.

I davant la crítica del regidor de Ciutadans, Guillermo Gomis, sobre l’encartellada feta en el marc de la campanya, Comas li etziba que el que li provoca urticària és la paraula “consulta”.

Home, als cartells hi sortia la paraula “consulta”, és normal que no li agradi. És una paraula que li provoca urticària.

Ciutadans va posar-se al costat dels partits del Govern Municipal, Junts per Calella i el PSC, per rebutjar la possibilitat de convocar una consulta popular perquè els veïns i veïnes poguessin opinar sobre el controvertit projecte que, a partir d’una modificació urbanística, permetrà l’arribada a Calella d’un nou supermercat de mitjana superfície a la zona de l’Hospital de Calella.

Compartir

Potser t'interessa

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *