El Consell Comarcal es mostra prudent i no posa data a la pacificació de la N-II

La Consellera de Territori anunciava fa una setmana des de Mataró l’acord que ha arribat el departament amb el Ministeri de Transports i Mobilitat pels convenis de la pacificació de l’N-II al Maresme. Una notícia que des de la comarca s’ha rebut amb il·lusió però també amb una certa prudència per l’històric deute de l’estat amb la comarca. Segons l’acord, pendent encara de signatura, la inversió estimada és de 384 milions d’euros, que finançarà el Ministeri directament.

En una entrevista LA CIUTAT el president del Consell Comarcal i alcalde de Palafolls, Francesc Alemany, assegurava que en breu s’han de reunir tots els alcaldes del Maresme amb la Consellera de Territori perquè els doni comptes sobre l’estat del projecte de pacificació de la N-II.

Precisament, fa dues setmanes la Consellera de Territori Ester Capella, va anunciar des de Mataró que s’havia assolit un acord amb el Ministeri de Transports i Mobilitat del govern espanyol per iniciar la tramitació administrativa i econòmica que ha de permetre la pacificació del vial que travessa la comarca. La inversió estimada és de 384 milions d’euros, que finançarà el Ministeri directament. La signatura es podria fer en els propers dies o setmanes.

Amb tot Alemany, malgrat la imminent signatura d’aquest acord, ha volgut ser prudent i no posa data ni a l’inici d’obres d’aquesta pacificació ni a la finalització. I fa un símil amb els inacabables treballs del tram de l’N-II comprès entre Tordera i Girona.

La inversió de 384 milions consistirà en actuacions de millora de la connectivitat de la C-32 i l’entorn, amb l’execució de nous enllaços i la millora de les connexions amb l’N-II i la resta de la xarxa viària local. També la pacificació de l’N-II i nova infraestructura per a la mobilitat no motoritzada al Maresme, incloent-hi carrils bici entre diverses poblacions i instal·lar barreres acústiques a la C-32, carrils bus i altres actuacions.

Compartir

Potser t'interessa

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *