Tres espectacles del Cicle Cultural entraran a les residències de Calella

"De mares a filles" és una de les comèdies que es podran veure a les residències de Calella

Nova iniciativa de l’Ajuntament de Calella per fer arribar les propostes del Cicle Cultural a col·lectius en situació de vulnerabilitat o d’exclusió, i aquells que no acostumen a fer consum cultural. Una de les accions més innovadores passa perquè els espectacles que es podran veure a la Sala Mozart també entrin a les residències de gent gran. S’han seleccionat tres obres, que s’enregistraran i posteriorment es projectaran dins dels centres. Hi col·labora Ràdio Calella TV.

De mares a filles, dirigida per Paco Mir i amb l’actriu Mont Plans, és una de les obres que s’afegeixen a la iniciativa de l’Ajuntament de Calella per fer arribar el teatre a les residències de gent gran. També Monroe-Lamarr de Sergi Belbel amb Laura Conejero, que arribarà a la Sala Mozart el pròxim mes de març; i per últim, la Gran Gala del Ballet de Barcelona, programada per l’abril.

Les tres companyies han cedit els drets perquè s’enregistri la funció que faran a Calella i després es pugui passar, en un circuit tancat, als centres geriàtrics. L’alcaldessa Montserrat Candini ha posat de relleu la predisposició que han tingut els grups que passaran per la Sala Mozart a qui se’ls ha demanat participar en aquesta iniciativa.

La veritat és que ens han felicitat i ens han dit que mai se’ls havia plantejat aquesta proposta (…) Com que són professionals i sensibles, se’n senten encara més motivats.

En aquests moments, i dins aquest pla d’acció, cada setmana, una desena de famílies amb pocs recursos poden assistir gratuïtament als espectacles de l’actual temporada del Cicle Cultural. Es trien sota criteris de l’àrea de Política Social i en funció de la temàtica de les obres que s’han programat.

Es fa arribar la valoració dels tècnics, se seleccionen entre 10 i 12 persones en funció de la temàtica de l’obra perquè les famílies en aquest context puguin anar al teatre.

A més, s’ha acordat implementar una tarifació especial i reduïda de les entrades per a diversos col·lectius. Entre ells, persones amb diversitat funcional, que estiguin en procés de reinserció social o gent jove, de 12 a 20 anys. Podran anar al teatre per només 3 euros.

L’objectiu és apropar el teatre a tothom i esprémer la capacitat que té la cultura com a eina d’integració social.

La cultura és un bé universal i essencial i vam desplegar una estratègia nova per tenir la certesa que es fa tot el necessari perquè arribi a diferents segments de la ciutat. També als que tenen una condició de major vulnerabilitat o no tenen disposen de les eines per accedir a aquest tipus de propostes.

Què programa el Cicle Cultural per aquest mes de gener?

equus teatreEquus és l’obra que es podrà veure aquest dissabte 23 de gener a la Sala Mozart (19h), dins la nova temporada del cicle calellenc. Relata la història d’un psiquiatra que intenta tractar un jove adolescent que pateix una fascinació sexual i religiosa amb els cavalls que ratlla la patologia. La representació és a càrrec de la companyia Cop de teatre.

ZAQUIZAMIPer al diumenge 31 de gener, el Cicle Cultural proposa un espectacle familiar de teatre i dansa a càrrec de la Companyia Roberto G. Alonso. Zaquizamí està triomfant per Catalunya i Espanya, i ha estat seleccionat per nombrosos festivals, fires i circuits. És un espectacle vitalista on les joguines i andròmines abandonades en unes golfes prenen vida i busquen noves oportunitats. Es podrà veure a la Sala Mozart a les 18h.

Les entrades es poden comprar de forma anticipada a entrapolis.com i dues hores abans de l’espectacle a taquilla del teatre.

Compartir

Potser t'interessa

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *