El conseller d’Interior anuncia una visita al Maresme per abordar la problemàtica dels robatoris

buch00000000

Els problemes de seguretat del Maresme van aflorar ahir al Ple del Parlament a partir d’una pregunta de la diputada socialista Alicia Romero. Va demanar-li al conseller Miquel Buch que expliqués quines actuacions policials es preveuen o s’estan fent per afrontar la situació d’“absoluta inseguretat” que pateixen alguns municipis del Baix Maresme. Especialment en nuclis disseminats. El responsable d’Interior va exposar que els Mossos d’Esquadra han creat una unitat específica per investigar els grups criminals especialitzats en robatoris a l’interior dels domicilis, entre d’altres mesures. Les explicarà en una reunió amb els alcaldes de la comarca, el pròxim 5 de febrer.

El conseller d’Interior va explicar ahir al Parlament quines són les mesures que ja s’estan duent a terme per part del cos policial. Amb això, responia a la interpel·lació de la diputada maresmenca del PSC, Alicia Romero.

Pel seu relat sembla que la policia no fa res. Hi ha dispositius coordinats a nivell regional, saturació de presència policial en punts determinats, control d’accessos al transport públic perquè moltes d’aquestes persones l’utilitzen, s’ha creat un grup específic a la Comissaria General d’Investigació criminal que s’encarrega d’investigar-los. Sap que s’actua. Sap que tenim una prova pilot en un municipi del Maresme amb la participació d’agents de seguretat privada fent una feina molt determinada. La setmana que ve visitaré la comarca per posar sobre la taula tot el dispositiu que s’està fent al territori.

Buch va concretar que el nombre de robatoris en domicilis va augmentar el 10,3% a Catalunya, el 2018; a diferència del 30% aproximat apuntat per la diputada del PSC. Alicia Romero va retreure al conseller d’Interior que permeti deixar en mans dels veïns la seguretat ciutadana.

La situació en aquests moments en molts municipis del Maresme és d’absoluta inseguretat. Hi ha problemes importants i els veïns s’estan organitzant en patrulles veïnals que ho fan de 6 de la tarda a 6 de la matinada. I això conseller convindrà que no ens ho podem permetre perquè això ho ha de garantir vostè com a responsable de la seguretat pública.

Romero va demanar mesures alternatives que permetin cobrir el temps que es trigarà fins a tenir els nous agents que els Mossos d’Esquadra incorporaran a partir de la convocatòria feta. El conseller va recordar-li què va impedir la creació de les 750 places d’agents.

Vam demanar a l’Estat espanyol fer la convocatòria per aquest any 2019, no ens ha donat resposta i el Govern de la Generalitat es va haver d’espavilar. Ara, amb el suport de tots els departaments, hem aconseguit les 750 places.

L’alcalde de Mataró havia reclamat veure’s amb el conseller per afrontar la situació específica de la capital del Maresme per l’increment de la sensació d’inseguretat i com a conseqüència d’alguns successos greus, com la baralla a trets de la nit de dimarts.

Compartir

Potser t'interessa

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà Els camps necessaris estan marcats amb *