La Confraria de Setmana Santa necessita portadors per treure en processó el pas gran del Crist a la Creu

PROCESSÓ00000000

Comencen els preparatius per la processó del Silenci i la Llum que sortirà al carrer per Setmana Santa per tercer any consecutiu, després de la seva recuperació. La Confraria de Setmana Santa torna a fer una crida per sumar nous portadors que finalment els permeti treure el pas gran del Crist a la Creu, un dels més grans. Pesa uns 95 quilos i cal gent per garantir els relleus necessaris per completar tot el recorregut, que serà mes curt que l’any passat.

El president i el tresorer de la Confraria de Setmana Santa, Jordi Martí i Josep Maria Gallart, han passat aquest matí pel programa La Ciutat per avançar les novetats que podria portar aquest any la processó del Silenci i la Llum. D’entrada, la intenció és recuperar el recorregut inicial, una mica més curt.

És un dels temes que s’han de decidir i volem conèixer l’opinió de tothom que hi participa. Tornaríem al primer recorregut: sortir pel portal gran de l’Església, agafar el carrer Romaní, baixar pel Batlle, passar per Jovara i tombar a Escoles Pies per tornar a l’Ajuntament.

El nou recorregut escurçarà una mitja hora la durada de la processó, que sortirà només el Divendres Sant.

Es trauran les mateixes imatges que es van poder veure l’any passat, quan va sortir per primera vegada el Petó de Judes. La Verge dels Dolors i el Crist Jacent, a més del Crist a la Creu. La imatge gran del Crist a la Creu sortirà de l’Església si la Confraria té garantit poder fer tots els relleus que són necessaris per portar un pas de grans dimensions, de talla de fusta i que pesa uns 95 quilos. Per això, Martí torna a fer una crida entre els calellencs.

Si ens proposem treure la Creu gran necessitem gent. Ara som cinc, si fóssim el doble aniria molt bé, i aquesta és la crida que volem fer. La gent que en tingui ganes que faci una prova per dins l’Església, encara que sigui per portar-la 20 metres ja és molt, perquè això permet fer més relleus a la processó.

A Calella hi ha altres imatges que no surten de l’Església o de les dependències municipals, on es guarden. En relació a això, el president de la Confraria ha felicitat al grup de calellencs que han estat restaurant-ne algunes de la Parròquia. Són Miquel Pruna, Andreu Mateu, Josep Maria Abradó.

Es van restaurar totes les bases. Eren unes imatges de guix que s’havien abandonat i finalment l’Ajuntament les va guardar en un espai de la Fàbrica. Ara s’han arranjat totes les bases i aquestes tres persones mereixen ser anomenades perquè s’han encarregat de posar-les al dia.

La processó de Setmana Santa de Calella, del Silenci i la Llum, es va tornar a fer l’any 2017 després de 39 anys. Va ser gràcies a la iniciativa d’un grup de calellencs que recordaven la tradició dels seus pares i avis i van voler-la recuperar.

Des de la Confraria posen de relleu que més enllà d’una tradició religiosa també és una expressió cultural que pot aplegar a tothom, sigui quina sigui la seva creença.

Tot i que la processó té un origen religiós, també es pot veure des de la vessant cultural. Hi ha gent que és agnòstica i col·labora amb aquestes tradicions, que és una manera d’obrir-se. Per això fem la crida a que vingui gent, encara que no sigui religiosa perquè té aquest fons cultural.

La processó sortirà a les 20.30h de l’Església Parroquial el Divendres Sant, 19 d’abril.

Compartir

Potser t'interessa

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà Els camps necessaris estan marcats amb *

  Accepto la política de privacitat