Els Jocs Florals homenatjaran a la poetessa Concepció Organ i el 50 aniversari del Grup Pa, Vi i Moltó

Gala dels Jocs Florals de l'any 2018.
Gala dels Jocs Florals de l'any 2018.

Queda un mes perquè finalitzi el termini per presentar les creacions literàries als Jocs Florals de Calella, que enguany arriben a la 37a edició. Un certamen que arriba amb novetats entre el seu cartell de premis.

El president del Amics de la Poesia i secretari dels Jocs Florals, Josep Miracle, ha avançat que s’incorpora un guardó dedicat a la poetessa calellenca Concepció Organ, qui va morir l’any passat. Els poemes inclosos en aquesta temàtica tindran el mar com a element principal.

Davant del fet de que, dissortadament, la Concepció Organ va morir, vàrem anunciar públicament en la decisió passada que aquesta edició incorporàvem el Premi Concepció Organ amb la temàtica del mar com a principal element. A partir d’aquesta edició de Jocs Florals, ja queda incorporat a aquest cartell de premis.

Els Amics de la Poesia han volgut dedicar també un premi a la llibertat, de fet, l’actual edició s’ha tenyit de color groc. Així, el Premi Francesc Castells se l’endurà el poema que millor enalteixi els valors de la llibertat.

Nosaltres també ens solidaritzem amb aquests fets tan esperpèntics que està travessant el nostre país, volem donar aquesta pinzellada, dins de les nostres possibilitats, volem que els poetes ens puguin cantar amb el seu poema aquests valors de la llibertat que tan necessitats estem.

En una entrevista a l’Info Vespre, Miracle ha destacat la col·laboració amb les entitats de la ciutat. Per això, aquesta és una edició commemorativa als 50 anys del Grup Pa, Vi i Moltó.

El Grup Pa, Vi i Moltó des de un primer inici que vam començar amb els Jocs Florals de Calella, sempre els hem tingut al nostre costat. Sempre hem tingut aquest punt de col·laboració que sempre els hi hem volgut agrair. Però enguany, que ells commemoren 50 anys de la seva entitat, què més que dedicar aquests Jocs Florals a ells i a tota la seva feina i a la seva entitat.

La gala dels Jocs Florals serà el diumenge 31 de març a les 12 del migdia. Encara no està decidit el lloc; la condició és que sigui de fàcil accés. Ha explicat que estan fent les gestions per realitzar-ho a l’església de l’Escola Pia de Calella.

Estem a punt de poder-ho conèixer però encara no tenim aquest petit detall. Tot indica, ho poso amb interrogant, que ho podrem fer a l’església de l’Escola Pia de Calella. Ja ho vàrem fer al 2015 a aquell indret, perquè la Sala Mozart estava en obres, i va quedar un lloc molt adient, permeteu-me que ho digui, molt coquetó. Recull molt bé la bellesa del lloc.

Els treballs poden ser lliurats a mà o per correu a Josep Miracle. En el cas d’enviar-ho en format digital, s’ha d’enviar a amicsdelapoesia@hotmail.com. En tots dos casos, s’ha de fer per triplicat. El jurat qualificador està format per la professora i poetessa Ester Gatell, el mossèn de Calella i escriptor, Cinto Busquet, i l’assessora de la llibreria La Llopa, Mar Arenaza.

A continuació podeu recuperar l’entrevista íntegra a Josep Miracle, president del Amics de la Poesia i secretari dels Jocs Florals.

Compartir

Potser t'interessa

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà Els camps necessaris estan marcats amb *