“El conte canvia si tu l’expliques”, la nova iniciativa per detectar violències infantils

conte infantil

L’Associació Catalana per la Infància Maltractada ha presentat aquesta setmana el llibre infantil “El conte canvia si tu l’expliques”. Una iniciativa solidària que vol sensibilitzar als ciutadans per prevenir la violència contra la infància i l’adolescència. A través dels contes més tradicionals com la caputxeta vermella, els tres porquets o la ventafocs, la campanya vol empoderar a pares i fills per buscar el rere fons d’aquestes històries i conscienciar-se sobre les diferents violències que poden presentar-se en l’entorn dels infants.

La iniciativa, presentada dimarts, distribuirà materials amb imatges de contes clàssics però amb un final diferent. De manera complementària també es facilitarà informació sobre els indicadors que alertin de possibles casos i els canals oficials per notificar-ho. La doctora Carme Tello, la presidenta de l’entitat, assenyala que la campanya pretén ensenyar als infants com detectar la violència, però també donar eines als adults.

El fet de poder donar eines als nens mitjançant els contes per dir-los, mira pot passar això però jo soc aquí per escoltar-te. El conte empodera els nens i els hi mostra que hi ha un possibilitat d’explicar el que està passant.

La campanya de sensibilització també la portaran a escoles, centres cívics i centres de salut, per tal de recordar que comunicar situacions de violència és el primer pas per prevenir-les.

El dret a la protecció contra qualsevol tipus de maltractament és considerat un dret fonamental dels infants, i l‘Associació Catalana per la Infància Maltractada porta anys lluitant per donar-ne visibilitat.

Potser t'interessa

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà Els camps necessaris estan marcats amb *