El Correllengua 2018 reivindica l’esperit de la Nova Cançó

Calella celebrarà aquest dissabte el Correllengua del 2018, amb una programació que inclou un espectacle familiar, xocolatada popular i l’actuació de Raquel Xiberta i Pep Romaguera. Tot plegat a la Plaça de l’Ajuntament a partir de les 17h. El Pubillatge de Calella s’encarregarà de la lectura del manifest, enguany dedicat a la Nova Cançó. El moviment cultural que va aparèixer a finals dels anys 60, amb artistes com Lluís Llach, Raimon, Marina Rossell, Maria del Mar Bonet o el grup dels Setze Jutges; per defensar la llengua catalana i protestar contra la pèrdua de llibertats en l’època franquista.

Llengua, Cultura i Llibertat és el lema amb el qual, des del 1996, se celebra el Correllengua. L’organitza la Coordinadora d’Associacions per la Llengua (CAL), i a Calella tindrà lloc aquest dissabte a la tarda, a la Plaça de l’Ajuntament.

En una entrevista a l’Info Migdia, Marc Prohom, coordinador del Correllengua 2018, ha admès que la reivindicació de la Nova Cançó està de plena actualitat.

Estem vivint moments molt similars als de l’època del franquisme, de retallada de les llibertats, de la llibertat d’expressió, i cançons que es cantaven llavors tornen a entornar-se per la situació política que vivim. Vam creure que era el moment per reivindicar el moviment i tornar-lo a viure perquè està d’actualitat.

La Nova Cançó va estendre la seva reivindicació en favor del català i contra la pèrdua de llibertat per tots els Països Catalans; com també ho fa ara el Correllengua.

Sobre l’estat de salut del català, en concret, Marc Prohom en fa una valoració desigual en funció del territori: en perill a la Catalunya Nord, en procés de recuperació al País Valencià i les Illes Balears; i greument atacada pels partits unionistes al Principat. Amb tot, reclama que mantingui la consideració de pròpia i vehicular, en tant que llengua que sempre ha estat eina de cohesió i d’integració.

A continuació pots recuperar íntegrament l’entrevista al coordinador del Correllengua 2018.

Compartir

Potser t'interessa

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *