El cost de l’incivisme: 12.700 euros per restituir les lletres de Calella a la Riera Capaspre

WhatsApp Image 2019-03-18 at 11.43.01 (4)

Les lletres de Calella han tornat a la Riera Capaspre, d’on es van retirar a finals d’estiu passat després de patir una onada d’actes vandàlics per part de joves turistes. La decisió del Govern Municipal va ser llavors de restituir-les amb una estructura més reforçada, preveient aquest tipus d’atacs que es van denunciar i condemnar en el seu moment. La setmana passada es van enllestir els treballs de reposició del nou conjunt escultòric, que té el mateix disseny però amb una estructura més reforçada.

El tinent d’Alcaldia de Seguretat, Albert Torrent, ha explicat en declaracions a Ràdio Calella TV que l’estructura incorpora una placa d’acer que resistiria atacs com els patits l’any passat.

Exactament el mateix disseny que es va utilitzar la primera vegada, però són fetes amb una xapa d’acer d’1 centímetre justament perquè es torni a repetir el que va passar l’estiu passat. No era qüestió de reforçar la subjecció al terra sinó la consistència del material. Això és el que s’ha fet ara amb aquestes lletres que són de ferro.

El tinent d’Alcaldia de Seguretat ha posat l’accent en el cost que té l’incivisme per les arques municipal i aquest acte vandàlic en concret. La restitució de les lletres ha valgut 12.700 euros.

Té un cost de 12.700 euros (…) Continuem amb el procés que vam iniciar l’any passat amb els turistes que van danyar les lletres, però aquests temes judicials van per llarg (…) Teníem clar que s’havien de restituir perquè és la guerra contra l’incivisme que tenim. He vist aquest cap de setmana que incitàvem per les xarxes que s’anés a tornar-les a tirar a terra. Lluitarem contra aquestes actituds.

L’Ajuntament de Calella va presentar denúncia contra el menor alemany a qui la policia va identificar com a presumpte autor de l’acte vandàlic. Se li reclama que assumeixi el rescabalament econòmic del dany a la propietat.

La destrossa al conjunt escultòric de la Riera Capaspre va tornar a obrir el debat sobre el comportament del turisme juvenil i la custòdia que fan les agències touroperadores dels menors.

Compartir

Potser t'interessa

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà Els camps necessaris estan marcats amb *

  Accepto la política de privacitat