El cost de tornar a l’escola

llibres-de-text

Falten 8 dies per la tornada a l’escola i moltes famílies preparen la butxaca per la despesa que suposa l’inici del curs. Segons l’Organització de Consumidors i Usuaris (OCU), a principis de setembre, i just després de pagar les vacances, es destinen uns 500 euros per equipar l’alumne amb el més essencial. Els llibres, que aquest any s’han encarit un 4% de mitjana, se n’emporten la partida més gran, uns 300 euros. Però també s’ha de comprar material escolar i roba i calçat, en molts casos.

El setembre i la tornada a l’escola res tenen a envejar a la pujada de gener. Les famílies amb fills en edat escolar han de desembutxacar una mitjana de 500 euros per preparar el nou curs, entre llibres i material escolar. En molts casos, s’han de comprar al mateix centre o a l’associació de mares i pares.

Davant d’aquesta important despesa, l’OCU ha donat alguns consells per estalviar sense que als escolars els falti de res:

Comparar és la clau per estalviar.

Revisar el material que tenim i fer una llista amb el que realment es necessita. Nou curs, diu l’OCU, no és sinònim d’estrenar-ho tot.

Aprofitar les ofertes i descomptes. Molts establiments llancen promocions durant les setmanes prèvies i cal tenir-les en compte.

Participar en iniciatives de consum col·laboratiu per mitjà de l’intercanvi de llibres i material escolar.

Consultar el comparador de llibres de l’OCU i localitzar on tenen el preu més atractiu. També en el cas dels dispositius electrònics que en molts centres substitueixen els volums físics.

Valorar el préstec de les biblioteques per les lectures recomanades a l’escola.

Procurar escalonar les compres, sobretot en roba i calçat.

Per evitar temptacions, que acostumen a sortir cares, es recomana anar a comprar sense els nens.

Compartir

Potser t'interessa

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà Els camps necessaris estan marcats amb *