El debat polític torna a la sala de plens

pleCalella

La sala de plens de l’edifici consistorial tornarà a ser l’escenari del debat polític municipal, després de mesos celebrant-se a l’Ajuntament Vell per motius de seguretat sanitària. Torna al seu emplaçament habitual per a la sessió ordinària d’abril, convocada per l’alcalde accidental i que presenta un ordre del dia amb un total de 13 punts, entre dictàmens i iniciatives dels partits. La sessió acabarà amb el torn obert de precs i preguntes dels grups de l’oposició i després del públic, que podrà tornar a assistir al desenvolupament del debat “in situ” i intervenir-hi plantejant qüestions al Govern Municipal. Ràdio Calella TV en farà la retransmissió en directe a partir de les 17.30h.

El Govern porta al Ple Municipal d’abril la modificació del calendari fiscal del 2022 per esmenar un error detectat i fixar les dates definitives de les dates del pagament fraccionat de l’IBI. Seran els dies 3 de maig, 1 de juliol, 3 d’octubre i 1 de desembre.

En l’àrea d’Hisenda, també es portarà a aprovació la desestimació de les al·legacions al pressupost municipal del 2022 que va presentar l’associació Calella Centre, i donar-ne l’aprovació definitiva per al seu desplegament.

En l’àrea de Territori, dues propostes d’acord: l’adhesió de Calella al Pacte d’Alcaldies pel Clima i l’energia i l’aprovació del Pla de Transició Energètica de Calella.

En l’ordre del dia s’hi han incorporat cinc mocions. El PDeCAT-Junts per Calella i el PSC en presenten una de conjunta per donar suport a les mesures contra l’exclusió financera. Els dos partits del Govern s’han afegit a la iniciativa d’Esquerra per potenciar les accions en l’àmbit de la salut mental, salut emocional i prevenció de conductes autolesives a Calella. La tercera moció fa referència a la demanda de l’associació Amics del Parc Dalmau sobre el pressupost participatiu del 2019, al qual hi van presentar el projecte de recuperació de la bassa de la pedrera. Esquerra, Calella en Comú i la CUP demanen que s’executi el projecte i es revisi el funcionament del procés participatiu, contraris també a la decisió del Govern de destinar tota la partida de la convocatòria al projecte de parc inclusiu, que és el que va reunir més vots. Tots els grups polítics presenten de forma conjunta una moció sobre mesures per abordar la violència masclista. Finalment, la moció del pacte municipal de l’ús del català que propugnen la CUP, PDe-CAT-Junts per Calella i Esquerra.

El Ple Municipal s’avança a les 17.30h i es podrà seguir en directe per Ràdio Calella TV.

Compartir

Potser t'interessa

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà Els camps necessaris estan marcats amb *