El dia 25 de juny la ciutat de Calella serà seu d’una prova del TriCircuit 2017

Aquest any serà la tercera edició d’aquesta competició que es desenvolupa a diversos municipis del país, i és la lliga de triatló més prolífica de Catalunya.

Si fins ara el TriCircuit es disputava en viles com Sant Pol de Mar, Tossa de Mar i Vilanova i la Geltrú, ara s’hi afegeixen dues destinacions turístiques i esportives de primer nivell. Una és al bell mig del Delta de l’Ebre, un paratge pla i atractiu que combina a la perfecció el mar, les llacunes i els camps d’arròs. I quan tot el Delta sigui com un mirall d’aigua perquè tot just s’hi haurà plantat l’arròs, a la primavera, s’hi farà la primera prova del TriCircuit. Concretament serà els dies 8 i 9 d’abril al municipi de Deltebre.

La segona prova del TriCircuit, que també és incorporació nova aquest any, és justament la nostra ciutat. Calella acollirà aquesta prova l’endemà de Sant Joan, i serà un cap de setmana molt vinculat a l’esport, ja que també es disputaran a Calella proves de duatló i Traitló Cross. Ho ha comentat Agustí Pérez: “Fem la Copa d’Espanya de Triatló Cross i el Campionat de Catalunya absolut de Traitló Cross el dissabte i volem arrodonir la festa perquè Calella visqui el triatló de base. No tot és Ironman en aquesta vida. Volem portar a Calella la millor competició possible, i hi afegim diumenge aquest triatló sprint obert a tothom i creiem que serà un cap de setmana, coincidint amb Sant Joan, molt festiu, triatlètic i esportiu. Calella ho gaudirà al 100%“.

Després d’una aturada a l’estiu, el TriCircuit reprendrà la competició el dia 9 de setembre a Tossa de Mar. La setmana següent es disputarà a la vila veïna de Sant Pol de Mar i el TriCircuit tancarà temporada a Vilanova i la Geltrú.

Agustí Pérez ha explicat que el TriCircuit és un triatló de distàncies curtes, destinat a la gran població, i no tant restrictiu com ho pot ser l’Ironman, però d’alt nivell esportiu. “És un triatló de distància eminentment curta, sprint, pensat per gent popular i que tot just s’inicia en aquest món. Això no treu que les proves són regides per la Federació Catalana de Triatló i dins la Copa Catalana. I hi podem trobar els millors atletes d’aquesta disciplina. Als propers Jocs Olímpics aquesta pot ser la distància olímpica. Trobem gent molt ràpida, curses molt àgils, amb tot tipus de participants“.

Agustí Pérez ha definit Calella com la capital del Triatló a Catalunya, ja que s’hi disputen proves Ironman i abans Challenge, però ha dit que hi faltava una prova més assequible a triatletes populars. “És com l’inici de tot. Potser hem fet la casa al revés, començant amb l’Ironman i el Challenge en el seu moment, i falta aquest pas de captació, d’inici en aquest esport com Deu mana, amb distàncies molt més curtes i molt més assequibles per a tothom“, ha assegurat Pérez.

Les proves del TriCircuit porten a la ciutat acollidora entre 1.000 i 2.000 persones, sumant acompanyants i esportistes, la majoria procedents de Catalunya. Al nostre país hi ha el major nombre de llicències de triatletes, concretament més de 7.000, i aquest TriCircuit és una manera de «fer país», ha dit Agustí Pérez.

Aquí podeu escoltar l’entrevista sencera a Agustí Pérez, emesa a l’Info Vespre

 

El Team Calella Triathlon estrena patrocini

I encara un apunt relacionat amb Triatló, però en aquest cas referent al Team Calella Triathlon. Avui hem sabut que han presentat els nous patrocinadors que els donaran suport en els diferents projectes en els que treballen: el TriRelay, DuRelay, l’Escola i club de triatló. El club compta amb el patrocini del restaurant Boira Pineda.

 

Compartir

Potser t'interessa

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *