El Far de Calella sonarà de color groc

Aquest divendres a les 22.00 h al Far de Calella i dins programació del NEC’19, Jordi Molina ens acosta el projecte “Retrat en groc”, un concert de música d’arrel contemporània.

“Retrat en groc” és el segon disc d’una proposta musical que va començar fa tres anys Jordi Molia. La tenora lidera un septet de músics que interpreten música original de l’autor d’un caire d’arrel contemporània o músiques del món. Tot són temes originals basats amb la tradició, amb estètiques diferents com el Jazz o música fusió. En concret aquest disc, com mostra el títol, significa una fotografia de la situació que es viu actualment. L’àlbum està dedicat a dos amics personals del tenora, com són Dolors Bassa -localitat on viu actualment Molina- i en Lluís Puig Conseller de Cultura, empresonats actualment. Amb aquest projecte vol fer un retrat a la situació que està vivint i per això ha escrit temes amb aquesta història, diu Jordi Molina autor de “Retrat de groc”.

Al piano hi ha un gran músic que va viure a Calella, en Joan Díaz. A la bateria en Ramon Prats, persona molt reconeguda al país que lidera molts projectes. A la percussió, també una de les referències del país, Marc Pila. A la guitarra Cesc Adrue i a la veu Júlia Molina -filla del tenora-. I al contrabaix Franco Molinari.

Tot i que la tenora és un instrument que lidera la sardana, aquest és un projecte que no té res a veure amb la sardana. “Retrat en groc” es farà al Far, un espai que ha inspirat en altres ocasions a Molina.

Tinc una vinculació amb Calella, sóc de Blanes i vaig tenir la sort d’iniciar l’Escola de Cobla Ciutat de Calella amb un grup de Calellenca que després vam formar una cobla. Els amics calellencs i la proximitat ha fet que hagi dedicat tres sardanes a Calella. La dedicada a “Calella Ciutat Pubilla” i l’última “El silenci del Far” perquè en una altra actuació em va meravellar l’espai. Em fa molta il·lusió presentar la meva proposta en aquest espai, tornar a Calella i retrobar-me amb els amics.

Un concert que es farà divendres a les 22.00 h al Far de Calella, dins programació del NEC’19. Per facilitar l’arribada a la localització s’ha habilitat transport gratuït des de la parada d’autobusos a la N-II davant de Turisme a partir de les 20.45 h. També hi haurà servei de bar durant l’espectacle. El preu de l’entrada és de 8 €. Les entrades es poden aconseguir dues hores abans de l’espectacle, sempre que no s’hagin exhaurit.

Compartir

Potser t'interessa

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *