Tejada: “No respondre al grup promotor de la consulta evidencia la manca de transparència del Govern”

El supermercat Aldi està projectat en els terrenys pròxims a l’Hospital que funcionen com a aparcament públic

Calella en Comú dona suport al grup promotor de la consulta sobre l’Aldi però es manté en la seva via per aturar el projecte del supermercat a la zona de l’Hospital. Ara mateix això passa per conèixer la viabilitat de la mobilitat en aquest sector amb aquesta nova oferta comercial. És el document que haurà d’acompanyar el projecte perquè es pugui aprovar definitivament la modificació del Pla General d’Ordenació Urbanística Municipal. El portaveu dels comuns, Sebastián Tejada, ha insistit en l’impacte altament negatiu que tindrà l’Aldi per a Calella, i s’ha preguntat en veu alta a què respon la determinació que ha tingut el Govern Municipal per tirar endavant el projecte. I també ha tornat a posar de relleu la inacció de l’associació de comerciants Calella Centre Comercial per oposar-se a un supermercat que sosté que entra en competència directa amb el petit botiguer.

Urbanisme ha desestimat el recurs que Calella en Comú va presentar contra la modificació del POUM per permetre la instal·lació de l’Aldi a la zona de l’Hospital. En una entrevista al programa La Ciutat, el portaveu dels comuns ha dit que la resolució indica que “no era procedent”. Tot i els dubtes que això els genera, Sebastián Tejada ha avançat que no seguiran per la via judicial i que ara només els queda rebre i avaluar l’informe de mobilitat que ha d’acompanyar els tràmits finals de cara a l’aprovació o no del projecte.

Nosaltres no anirem al contenciós administratiu, que seria el lògic, perquè no tenim tants diners com l’Ajuntament per disputar aquest projecte. Estem pendents de conèixer el Pla de mobilitat perquè serà un problema important derivat de la modificació del POUM. Quan ho sapiguem, ens pronunciarem.

Tot i haver marcat un camí propi per intentar aturar l’arribada de l’Aldi, Calella en Comú no es desentén de la proposta per fer una consulta popular perquè la ciutadania es pronunciï. Tejada ha dit que recolzen al grup promotor i s’afegeix a les crítiques pel retard que s’acumula en donar resposta a la seva sol·licitud per com es podran posar les urnes.

La falta de resposta al grup promotor evidencia la manca de transparència amb la que actua tradicionalment el Govern Municipal, que està pendent de les tramitacions. Un cop passi per la Comissió Territorial d’Urbanisme, s’ha de fer el Pla de mobilitat i donar les llicències si s’aprova definitivament per la direcció general d’Infraestructures.

El portaveu dels comuns s’ha preguntat en veu alta a què respon la determinació del Govern Municipal per tirar endavant el projecte malgrat la gran llista d’efectes negatius que asseguren comportarà per a la població en general. A nivell de mobilitat, també d’ampliació de les instal·lacions hospitalàries, pel que fa al patrimoni històric i sobretot l’impacte en el comerç local. És per això que Tejada subratlla el desconcert que provoca que l’associació de comerciants no s’hagi alçat en contra.

També voldria no morir sense saber què ha passat. És tan evident l’agressió al petit comerç amb una superfície que ha de facturar 6 milions d’euros per estar al que aspira el grup Aldi. No sé perquè l’associació de comerciants no ha lluitat contra això. Estic intranquil.

Des dels comuns s’adverteix que la modificació urbanística obre la porta a instal·lar un supermercat que dobla la superfície del projecte que ara mateix hi ha a la taula i això facilitaria una futura ampliació.

Compartir

Potser t'interessa

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *