El FESTIMATGE confirma l’edició del 2021

Imatge d’arxiu

Després d’haver suspès l’anterior edició els organitzadors del FESTIMATGE s’han compromès a celebrar enguany la setzena edició del festival “sí o sí”. Sota el lema “En tenim ganes”, han comunicat que el certamen de cinema i fotografia es farà del 10 d’abril al 2 de maig amb moltes novetats i amb la previsió d’incloure alguna activitat online i en streaming. Des de la direcció del festival confessen que encara s’estan plantejant la fórmula idònia i que contemplen tots els escenaris possibles per a la realització del festival. La novetat d’enguany serà la trobada de Cinema 9,5 en format virtual.

El FESTIMATGE se celebrarà del 10 d’abril al 2 de maig sí o sí, tal com ha assegurat el president de Foto-Film Calella, Xavier Rigola, que és el màxim responsable de la comissió organitzadora del certamen audiovisual.

L’any passat vam haver-lo de suspendre, però aquest any no, ens reinventarem i farem tot el que s’hagi de fer. Si bé és cert que hi ha una incertesa, sabem com estem avui, no sabem com estarem demà, i no sabem com estarem a l’abril, per això partint d’aquesta premissa estem fent una estructura una mica diferent.

És per això que es plantegen començar abans les projeccions del curs perquè no coincideixin amb el toc de queda. Enguany ja s’han presentat de moment més de 800 treballs pel 27è Trofeu Torretes de Curtmetratges. Una de les altres activitats que seguiran endavant són les exposicions fotogràfiques programades a la Fàbrica Llobet-Guri dins del 45è Trofeu Torretes de Fotografia, on segueixen obertes les inscripcions fins a l’1 de març.

Una de les activitats més emblemàtiques del Festimatge, la celebració de la Trobada Internacional de Cinema 9,5, es farà per primera vegada de manera telemàtica. La intenció, tal com remarca Rigola, és que tothom hi pugui participar malgrat les restriccions de mobilitat imposades per la Covid.

Estem intentant reconduir tota el que és el 9,5 mm per fer-ho telemàtic. El mercat d’aquest certamen és complicat que es pugui desplaçar amb les restriccions que hi ha ara. Tot i això ens esperona, perquè podrem contactar amb gent d’Austràlia, Estats Units, un seguit de gent que per la distància mai podia venir i ara podrem fer amb ells alguna activitat telemàtica.

La situació actual fa que la inauguració, cloenda, tallers i xerrades, entre altres activitats, quedin a l’expectativa de veure com evoluciona la pandèmia i les dades epidemiològiques.

Compartir

Potser t'interessa

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *