El Govern activa la segona fase del cobriment de la Riera Capaspre

El govern municipal reactiva la segona fase del cobriment de la Riera Capaspre. Es preveu urbanitzar el tram des de la rotonda de la carretera N-II fins al carrer Ramon i Cajal, eliminant així totes les barreres i unificant la zona per garantir una baixada de l’aigua més segura i lliure d’obstacles. Una obra molt complexa i que requerirà una inversió pressupostària de 775.000 euros. L’executiu de Candini preveu cobrir el cost total de les obres acollint-se a unes subvencions que ja ha demanat a la Diputació de Barcelona i a l’Agència Catalana de l’Aigua. En concret ha sol·licitat 480.000 euros a l’ACA i 295.000 euros a la Diputació per a la realització de projectes sostenibles.

El projecte contempla que amb aquestes obres es pugui aconseguir retirar el pilar central que hi ha a la riera, i que sosté la rotonda de la carretera, per unificar tot el tram i garantir una baixada de l’aigua més segura i lliure d’obstacles. El primer tinent d’Alcaldia i responsable de l’àrea de Territori, Marc Buch, ha explicat que la reforma es podrà desenvolupar gràcies a una subvenció de l’ACA per millorar la seguretat hidràulica.

Ens acollim a una subvenció que ha tret l’ACA per millorar la seguretat de rieres urbanes. Nosaltres ara el que volem és poder treure el pilar central que hi ha a la rotonda per unificar els dos trams de riera i continuar amb la cobertura. L’objectiu és que amb la subvenció de l’ACA i els diners que hem sol·licitat a la DIBA poder retirar el pilar i cobrir el segon tram.

En concret la segona fase de l’obra comprèn un tram de 100 metres que va de la rotonda de l’N-II fins a l’altura del carrer Ramon i Cajal. Amb aquesta execució també es millorarà els valors de seguretat i règim hidràulic de la riera. L’objectiu de l’executiu local és enllestir les obres en un termini aproximat d’un any.

Primer haurem d’esperar a la resolució de les dues subvencions, si són favorables o no. El projecte ja el tenim redactat, perquè és un projecte que en el seu moment ja es va fer contemplant la continuació del cobriment de tota la Riera, i per tant el que hem hagut de fer ara és demanar una actualització de preus que ja ho hem fet. A partir d’aquí un cop tinguem les subvencions atorgades i tinguem la partida pressupostària necessària, caldrà preparar la licitació de l’obra i l’execució. Estem parlant d’un calendari de com a mínim un any.

D’aquesta manera es culminaria amb un projecte molt reivindicat per a Calella. La primera fase de les obres es va fer l’any 2009 i va servir per cobrir el tram del passeig de mar fins a la carretera. El projecte de segona fase també inclou el tractament superficial de la riera que s’assimilarà molt al del primer tram.

Compartir

Potser t'interessa

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *