El Ple Municipal autoritza la Policia Local a utilitzar la taser

taser policia calella

La pistola elèctrica ja figura entre les armes que poden utilitzar els agents de la Policia Local. El reglament intern s’ha modificat per regular qui i ens quins supòsits es poden fer servir. La proposta es va sotmetre a votació del Ple Municipal i es va aprovar amb els suports dels partits del Govern i de Cs, decantant la majoria pel sí. La resta de l’oposició es va abstenir en la votació perquè, segons van exposar, caldria una major concreció del protocol.

Tant la CUP, com Calella en Comú i Esquerra van requerir una modificació del reglament més precisa sobre les situacions en què els agents de la Policia Local poden fer ús de la pistola elèctrica i quan queda prohibit.

La cupaire Núria Freixas va dir que el seu partit qüestiona tot el protocol perquè deixa alguns aspectes a la consideració final de l’agent.

Hi ha consideracions molt subjectives que s’haurien de detallar. Es parla d’una descàrrega de 5 segons, però entenem que aquesta no és una qüestió discrecional de l’agent.

El portaveu dels comuns, Sebastián Tejada, va demanar que el reglament especifiqui qüestions sobre responsabilitat d’ús i de preparació dels agents, al seu entendre, indispensables en tot protocol policial.

Primer, l’assignació de responsabilitats sobre la utilització i custòdia de les armes; i la formalització dels criteris de formació de les persones que han de fer servir les armes.

Esquerra també va posar l’accent en la falta de concreció del reglament en els casos en què es prohibeix la utilització de la taser. Xavier Ponsdomènech va explicar que havia demanat sense èxit que es prengués de referència els documents que regeixen dins del cos dels Mossos d’Esquadra.

El reglament que s’ha fet tipifica que l’ús no es pot fer en dones embarassades i menors de 12 anys. Els superiors, per exemple dels Mossos, parla d’embarassades i infants. No se’ns ha atès la petició i hi votarem en contra.

La CUP, Calella en Comú i Esquerra es van abstenir en la votació. En el bloc del sí a la modificació reglamentària s’hi van trobar els partits del Govern Municipal –Junts per Calella i el PSC– i el regidor de Cs, Guillermo Gomis.

La nostra policia ha d’estar ben equipada. És una arma que s’usa abans de l’arma de foc. Davant la protecció del ciutadà i la policia, hi votarem a favor.

El tinent d’Alcaldia de Seguretat i portaveu del Govern, Josep Torres, va aclarir que el reglament sí es basa en normativa i legislació d’administracions superiors –també del Departament d’Interior de la Generalitat– i que especifica que només podran utilitzar la taser els caps de torn que hauran rebut formació prèvia.

Aquest és un protocol molt garantista. La utilització de la taser està absolutament garantida: tots els passos que fan els agents han de quedar gravats.

Les pistoles taser són armes de descàrrega elèctrica que només poden utilitzar els cossos policials i que estan dissenyades per incapacitar una persona.

Compartir

Potser t'interessa

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà Els camps necessaris estan marcats amb *

  Accepto la política de privacitat