El govern anuncia la creació d’una Comissió de Treball per fer front als efectes de la crisi del coronavirus

Primera reunió de portaveus presencial sobre la crisi del coronavirus
Primera reunió de portaveus presencial sobre la crisi del coronavirus

El govern municipal ha anunciat la creació d’una Comissió de Treball Econòmica i Social de Recuperació del municipi en la que hi participaran totes les formacions del consistori. L’objectiu és dinamitzar l’economia local i treballar conjuntament amb els diferents agents econòmics i socials per pal·liar els efectes de la crisi del coronavirus. En aquest mateix sentit, la comissió estudiarà i consensuarà totes les mesures de futur per poder rellançar l’economia de la ciutat. Unes mesures que aniran a remolc del que puguin anar proposant les administracions superiors, Estat i Generalitat.

La creació d’aquesta comissió de treball és l’alternativa que fan a la petició d’ERC d’entrar al Comitè de Crisi pel coronavirus. El cap de l’oposició Xavier Ponsdomènech, va demanar la setmana passada que tots els partits puguin assistir i participar en les reunions del comitè de crisi local, creat per gestionar en l’àmbit polític i tècnic la situació generada per la pandèmica del coronavirus. Tot i no acceptar aquesta proposta d’eixamplar el comitè, el primer tinent d’alcalde, Marc Buch, ha agraït la predisposició de Ponsdomènech, però assegura que eixamplar el comitè no agilitzaria els tràmits. 

El que vam explicar a la junta de portaveus és que el comitè de crisi, és un comitè tècnic, on tampoc hi és tot el govern. Es va crear per prendre totes aquestes mesures de xoc, urgents que requerien una decisió ràpida i efectiva. I entenem que obrir aquest comitè a tot el plenari municipal no acaba de ser la millor fórmula possible perquè no hagués estat la més àgil. El que si vam fer nosaltres, és proposar la creació d’aquesta comissió on prendrem les mesures de gran importància per la ciutat. És una figura on entenem que havien de ser presents totes les formacions polítiques. Així ho han entès tots, i per part d’ERC també ho han vist amb bons ulls.

De fet, des del govern municipal es continua dient que la intenció és adaptar pressupost. Una modificació que encara no ha arribat, però que asseguren que, entomaran un cop hagin estudiat la viabilitat econòmica de totes les possibles opcions i les administracions superiors marquin directrius.

Tota aquesta situació acabarà desembocant en una modificació del pressupost municipal. Des de la primera junta de portaveus ja vam anunciar que caldria fer aquesta modificació però no la podem fer de manera imminent. Cal estudiar-ho tot molt bé I seguir totes les directrius que puguin anar marcant les administracions superiors com Generalitat i Estat.

Amb tot, l’Ajuntament reconeix que en ser un ens municipalista, té una sèrie de competències limitades, però insisteixen en el fet que treballaran, com ho han fet fins ara, per no deixar desatès a cap ciutadà.

Compartir

Potser t'interessa

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà Els camps necessaris estan marcats amb *

  Accepto la política de privacitat