Passos inundats i avinguda important d’aigua a la Riera Capaspre per la tempesta

Afectacions habituals a Calella com a conseqüència de la pluja intensa d’aquestes últimes hores. Segons informa el Servei Meteorològic del Consell Comarcal del Maresme, a Pineda de Mar, on hi ha l’estació més pròxima a la ciutat, s’han recollit 42,8 litres d’aigua des de les set de la tarda d’ahir i fins les deu del matí d’avui dimecres. A Canet de Mar és on s’ha registrat l’acumulació més important: en total 96 litres per metre quadrat. A banda de provocar la inundació de passos subterranis i que la Riera Capaspre baixés d’ample i amb força encara a mig matí, la pluja va fer la guitza als operaris de Gestaigua que van estar treballant fins ben entrada la matinada per restablir el subministrament a la zona del carrer Indústria amb Sant Antoni. En aquesta cruïlla es va produir el trencament d’una canonada de la xarxa de subministrament d’aigua potable, provocant un esvoranc en el paviment.

Canonada_trencada_indústria00000000El tinent d’Alcaldia de Serveis Públics, Albert Torrent, ha explicat a Ràdio Calella TV que el pas de vehicles de gran tonatge pels treballs de renovació de l’asfaltat que s’han fet al carrer contigu podria ser la causa del trencament d’una canonada a l’encreuament dels carrers Indústria i Sant Antoni.

En principi estava fora de l’àmbit però pot ser pel pes o la maniobra de la maquinària que s’estava recollint hagués petat. La sospita hi és perquè és molt pròxima a l’àmbit, a més és una canonada que passa molt superficial, a 45 centímetres del sol, i a més d’un material molt rígid.

Torrent ha posat de relleu que els operaris de la companyia d’aigua van estar treballant, malgrat la pluja, per resoldre la incidència el més aviat possible i minimitzar l’afectació als usuaris.

Gestaigua va estar-hi treballant tot i la pluja, amb moments de molta intensitat que van haver de parar perquè era impossible, però entrada la nit es va restablir el servei (…) No era un número d’abonats molt gran perquè amb vàlvules es va poder sectoritzar. Encara que per a qui no té aigua això no és consol, així que vam estar treballant fins que es va resoldre.

El trencament de la canonada i la força de l’aigua que en sortia ha obert un esvoranc a l’asfaltat de la cruïlla entre Indústria i Sant Antoni, que continua tallada al trànsit. Aquest és el motiu dels problemes de mobilitat que s’han produït aquest matí a l’hora d’entrada a les escoles.

Si la pluja ho permet, ha dit el tinent d’Alcaldia de Serveis Públics, amb la major brevetat possible s’iniciaran els treballs per tapar el forat i asfaltar de nou la cruïlla. La previsió és que es recuperi la normalitat aquest mateix cap de setmana.

L’afectació és força gran, la pluja no ens ajuda gens i intentarem demà donar-hi solució perquè divendres i el cap de setmana quedi el trànsit restablert a tota la zona. Avui ens ha plogut just a l’entrada dels col·legis, amb molta gent que normalment va a peu i agafa el cotxe, teníem aquesta cruïlla tancada i havíem donat tancaments de carrers que s’han intentat ajornar. Hem mirat de fer macramé per encaixar-ho tot.

El Servei Meteorològic del Consell Comarcal del Maresme no dona per tancat l’episodi de pluges intenses al nord de la comarca. Encara es podrien registrar més precipitacions fins la nit d’avui dimecres.

 

Compartir

Potser t'interessa

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *