El govern no començarà a repartir les mascaretes fins al 20 d’abril

Farmacia Noé

Les mascaretes que va anunciar el govern de la Generalitat que repartiria a tots els ciutadans de manera gratuïta, no estaran disponibles fins al 20 d’abril. En un primer anunci, la Generalitat va afirmar que partir del dimarts 14 d’abril els ciutadans ja podrien anar a recollir la mascareta a qualsevol de les farmàcies de Catalunya. Ara però, han rectificat i fins al 20 d’abril no estaran disponibles. Serà llavors quan es reparteixin un milió i mig de mascaretes, les primeres que arribaran d’una partida de 14 milions que ha comprat el govern. I és que les 100.000 mascaretes que es preveia tenir per a demà, eren insuficients per poder garantir un repartiment adequat entre les 3.227 farmàcies catalanes, tal com advertien els col·legis farmacèutics.

Ho ha rectificat la consellera de Presidència, Meritxell Budó, aquest passat cap de setmana en la roda de premsa diària.

El dia 20 d’abril estaran disponibles 1,5 milions de mascaretes. Amb aquest canvi de data, la Generalitat vol garantir i assegurar, un bon funcionament d’aquesta mesura. I també volem assegurar una quantitat de mascaretes prou elevada perquè tothom les pugui obtenir des del primer moment.

Tal com va anunciar la Generalitat, l’objectiu és que cada ciutadà disposi d’una mascareta gratuïta que podrà recollir amb la seva targeta sanitària a qualsevol farmàcia. Segons ha explicat la consellera Budó, aquestes mascaretes són quirúrgiques de la classe 2. La Generalitat assumirà el cost d’aquesta primera mascaretes gratuïta de 60 cèntims més l’IVA corresponent.

A partir del 20 d’abril, es començaran distribuir-ne 3 milions cada setmana. Cap a mitjans de maig, el govern calcula que ja s’hauran repartit els 14 milions.

El govern Espanyol ja ha començat avui, dia laborable a gran part del territori Espanyol, a repartir mascaretes als treballadors que vagin en transport públic (metro i Rodalies).

Potser t'interessa

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà Els camps necessaris estan marcats amb *