El govern aposta per potenciar el Correllengua

Calella celebra el Correllengua 2023. Les activitats s’allarguen durant una setmana amb el compromís del govern per potenciar el català i la cultura. Josep Grima tinent d’alcalde responsable de cultura, ha destacat al programa ONA MARESME la voluntat que aquesta setmana sigui una “reivindicació de la cultura i la llengua”.

Josep Grima, tinent d’alcalde responsable de cultura, ha explicat que el compromís del govern amb el català es materialitza donant un impuls al Correllengua d’enguany, que homenatja a la figura de Joan Brossa i a Calella s’allarga, per primer cop, una setmana. En una entrevista al programa ONA MARESME, Grima ha exposat que aquesta setmana volen que sigui una “reivindicació de la cultura i la llengua”.

En aquesta línia, Grima ha afirmat que la voluntat d’aquesta edició del Correllengua és fer partícips als infants, en un moment en què els joves cada cop parlen menys català, però sense descuidar al conjunt de la població. També ha avançat la voluntat de mantenir aquest compromís en el temps, i incloure la llengua de signes catalana de cara a la següent edició.

Per aquesta setmana s’han preparat tota mena d’activitats que, com ha exposat Grima, estan pensades per a grans i petits. Partides gegants d’Scrabble i una lectura de poemes de Joan Brossa a la Biblioteca Can Salvador de la Plaça demà a les 10.30 h són algunes de les propostes d’aquest Correllengua. També es complementa amb una mostra narrativa i poesia en imatges als instituts, paraules i frases en català que decoraran les portes de cases i comerços calellencs i l’exposició “La nostra pàtria és la nostra Llengua” a la Biblioteca Municipal.

Tot plegat unes iniciatives que culminaran amb la lectura del manifest del Correllengua, amb homenatge a Joan Brossa, a càrrec del Pubillatge el dissabte a les 12.30 h a la plaça de l’Església. En l’acte també hi haurà un concert del grup coral Quòdlibet, vinguts de Molins de Rei pel festival Canta al Mar. Tancarà l’acte una representació teatral de “Perdó” a càrrec de l’Escola Memory.

 

Compartir

Potser t'interessa

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà.