L’estiu tanca amb menys visitants i pernoctacions

Imatge d’arxiu

L’estiu del 2023 ha tancat amb un 12,1% menys de viatgers i un descens d’un 2,4% a les pernoctacions en hotels calellencs. El descens de nombre de viatgers se suma a la tendència de la comarca, que tanca l’any amb un 10,8% menys.

Durant els mesos de juliol i agost de 2023, Calella va rebre un 12,1% menys de viatgers que respecte a l’any anterior, passant de 160.000 a 140.000. Són xifres que ha fet públiques la Diputació de Barcelona en l’Informe de Balanç de l’activitat turística a l’estiu 2023. La tendència es manté en la línia del Maresme, que registra una baixada d’un 10,8% respecte al 2022.

Les pernoctacions en hotels calellencs també van baixar lleugerament, en un descens del 2,4% i se situen a les 600.000. De fet, aquesta dada és lleugerament superior a les que registra Santa Susanna, que aquesta temporada turística ha vist com augmentava un 8,3% les pernoctacions, però el nombre de viatgers ha baixat lleugerament, en un 3,4%, i supera les 150.000.

Pineda de Mar, per contra, registra un creixement de pernoctacions d’un 8,7% i també del nombre de viatgers, en un 22,9%. Una xifra que la situa als 60.000 viatgers, al nivell de Malgrat de Mar, on han baixat en un 5,4%.

El sector es recupera progressivament després de la pandèmia

Segons apunta l’informe de la Diputació, la tendència a l’àrea de Barcelona era d’un augment en el nombre de pernoctacions i també de viatgers. També marca una tendència de recuperació del turisme estranger després de la pandèmia. De fet, entre el 2019 i el 2023 el nombre de viatgers a Calella ha augmentat un 19%, però les pernoctacions han baixat un 7,6%. Suposa una recuperació més lenta que respecte a altres municipis: a Santa Susanna el nombre de viatgers ha crescut un 57,6% o a Pineda de Mar, un 49,5%. Malgrat de Mar, però, ha baixat un 20,8%.

Britànics i alemanys: els turistes que més visiten la ciutat

Durant aquest estiu els turistes estrangers que han predominat a Calella són, precisament, els alemanys i britànics. Tanquen el pòdium els francesos, seguits dels polonesos. Així ho recull el Consell Comarcal del Maresme, que ha posat en marxa el recurs estadístic «Turistes estrangers al Maresme», en què es pot veure mensualment l’evolució mensual per municipis. A Calella aquest estiu també hi ha hagut representació suïssa, estatunidenca, irlandesa i austríaca, entre d’altres.

Compartir

Potser t'interessa

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *