El Govern aprovarà un paquet de mesures per garantir la reobertura segura de les platges

En previsió que dilluns vinent, 1 de juny, Calella passi a la fase 2 del pla de desescalada, el Govern Municipal està ultimant els detalls per garantir l’aforament i que es compleix amb la distància de seguretat a la platja. Després de més de dos mesos de confinament i amb l’arribada del bon temps i les altes temperatures, s’espera amb moltes ganes l’obertura de la platja per banyar-se o prendre el sol, coses que fins ara no han estat permeses.

Només els esportistes federats s’han pogut banyar a les platges de Calella des de la declaració de l’estat d’alarma, però a partir de dilluns ho podran fer tots els veïns i veïnes si el Ministeri de Sanitat confirma el pas a la fase 2 de la regió sanitària de Girona. Per evitar aglomeracions o que no es respectin les mínimes mesures de seguretat, el Govern Municipal reforçarà els controls posant-hi més recursos humans i fins i tot tecnològics.

El tinent d’Alcaldia de Serveis de ciutat, Albert Torrent, ha fet referència a un sistema informàtic de suport que s’activarà en un termini de 10 dies.

Estem treballant a corre-cuita per obrir les platges amb totes les garanties, amb un augment de personal que s’aprovarà avui i complint totes les mesures del decret. Bàsicament, controlar l’aforament i que la gent mantingui la distància de seguretat (…) Un sistema de control informàtic que estarà en marxa d’aquí a aproximadament 10 dies.

El decret publicat al BOE del 23 de maig especifica que els municipis on s’obrin les platges podran posar en funcionament les dutxes i els lavabos públics; i que s’haurà d’intensificar els protocols de neteja i desinfecció. També apel·la a la responsabilitat dels banyistes en l’ús que facin del litoral i totes les seves instal·lacions.

L’oferta de restauració, que es regeix per les mesures relatives a cada fase del pla de desescalada, es veurà ampliada en les pròximes setmanes. Torrent ha confirmat que en breu estaran oberts els tres xiringuitos de la Platja Gran i que només quedarà el Bahari, de la Platja de Garbí, que s’endarrereix pels efectes del temporal Gloria sobre la instal·lació.

Segons informacions d’aquest mateix matí, el Blue Blar començarà a netejar i obrirà dilluns o dimarts de la setmana vinent. El Nui ho farà entre el 8 i el 10 de juny; mentre que el Bahari no té data confirmada. El 15 de juny hi haurà tres de les quatre guinguetes funcionant.

A la fase 2 s’eliminen les franges horàries per a les passejades dels nens i als adults, que podran sortir més d’una vegada al dia. Però es mantindran per a la gent gran, que es continua considerant un grup de risc al contagi.

Compartir

Potser t'interessa

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *