Salut identifica com a verdes a tres residències de Calella

Salut ha donat la classificació de residències verdes a Lantus, La Maresme i Fàtima; i taronja per a la Mar i Sol. Amb tot, des de l’Ajuntament de Calella es confia que a finals de setmana totes passin a verdes i per tant centres sense contagis i que han garantit els circuits, l’aïllament i la sectorització dels espais perquè puguin començar a rebre visites. Ho ha confirmat el regidor de Política Social, Ramon Llamazares, en una entrevista al programa La Ciutat. També ha apuntat que totes les morts per Covid-19 confirmades s’han concentrat a la Mar i Sol avançat que totes les morts confirmades per Covid-19 en residències s’han produït a la residència Mar i Sol del carrer Costa i Fornaguera.

La residència Mar i Sol, ara mateix l’única taronja segons la classificació del Departament de Salut, tindria encara algun cas actiu de coronavirus però amb les instal·lacions perfectament segmentades i controlades en zones diferenciades. És per això que el regidor de Política Social preveu que aquesta mateixa setmana, i si l’evolució segueix sent positiva, passi a tenir la catalogació de verda.

Ara per ara a Calella, no tenim cap residència de color vermell. A dia 27 de maig només hi ha una residència que està de color taronja però si tot segueix anant com ha evolucionat fins ara, a finals de setmana podria passar a ser verda.

La Covid-19 ha causat la mort de, com a mínim, 16 usuaris de les residències de Calella, segons dades oficials del Departament de Salut d’ara fa dues setmanes. El regidor de Política Social ha especificat que totes les morts confirmades per Covid-19 han estat a la Mar i Sol.

Puc confirmar que a Calella a la residència Mar i Sol és on s’han produït les defuncions per coronavirus. També hi ha hagut defuncions a la residència La Maresme, però no està confirmat que hagin estat per Covid-19. 

Ramon Llamazares no ha pogut precisar el nombre total de defuncions per coronavirus a Calella. Tampoc el Departament de Salut dona informació concreta, tan sols, en el mapa interactiu, els casos positius i sospitosos en cadascun dels municipis.

El nombre total de defuncions a Calella per Covid-19 ara mateix el desconec.

Llamazares ha reconegut que per afrontar l’emergència social provocada per la crisi sanitària caldrà modificar el pressupost de Política Social, que ara destina 1.250.000 a l’àrea. Diu que caldrà incorporar nou personal i augmentar els ajuts i beques per a les famílies més vulnerables.

Això comportarà un increment en ajuts econòmics evidentment. Necessitarem més personal, caldrà donar més ajudes a les famílies i a infants, ajuda en els àpats, ajudar amb moltes més beques, com les beques menjador o de material. Per tant sí que caldrà modificar el pressupost.

El regidor de Política Social ha exposat que la crisi està agreujant la situació de vulnerabilitat de moltes famílies, que han perdut la feina o estan en ERTO, i no tenen cap mena d’ingressos.

Llamazares també ha anunciat que aquest estiu el Centre Obert Els Pins, que acull a 50 infants de famílies vulnerables, també donarà servei durant els mesos de juliol i agost. Amb tot, es treballarà per oferir suport emocional i psicològic.

Compartir

Potser t'interessa

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *