Els treballs de neteja de platges i rieres després del temporal Glòria han costat 129.000 euros

MAQUINÀRIA GLORIA00000000

L’episodi de tempestes que va afectar el país a finals de gener va deixar la platja de Calella coberta de canyes, restes vegetals, algun arbre i també brossa. Era tot el que havia arrossegat l’aigua que va baixar per rieres i pel riu Tordera, que es va desbordar en més d’una ocasió inundant tota la llera. Al litoral es van fer diverses accions de neteja ciutadanes, però no van ser suficients. Ara, l’Ajuntament de Calella ha publicat el cost dels treballs que es van fer les setmanes posteriors. En total, 129.063,15 euros, repartits entre 15 contractes.

L’acord de la Junta de Govern Local del 6 del maig, pel qual s’aprova la despesa pels treballs extraordinaris com a conseqüència del temporal Glòria, recull els contractes fets per la neteja de platges i rieres, la recollida d’arbres caiguts, la retirada de restes vegetals o la reparació de l’esllavissada que es va produir a la carretera de Can Carreres i l’esvoranc del torrent del Convent.

El tinent d’Alcaldia de Serveis de ciutat, Albert Torrent, ha recordat en declaracions a Ràdio Calella TV la complexitat d’algunes tasques, com la reobertura de la riera Capaspre, que va quedar colgada de sorra.

De la Riera Capaspre es van treure milers de metres cúbics de sorra. Va ser molt costós treure les restes de la cala de Les Roques perquè primer es va haver de fer manualment, treure-ho amb grues; també es van haver de fer treballs de tala d’arbres.

Les feines es van allargar ben bé fins a principis de març, just abans del confinament. Ara, l’Ajuntament de Calella prepara la documentació per acollir-se a la convocatòria extraordinària d’ajuts que ha tret la Diputació de Barcelona i que puja a més de 5 milions d’euros.

De tots els ajuts que van sortir, només ens podem acollir als de la Diputació de Barcelona. Per aquests treballs de neteja i endreça de rieres i platges només hi ha aquesta subvenció i ara l’enginyer municipal està preparant la documentació perquè cal presentar les factures de les feines fetes.

Amb les restes vegetals que el temporal Glòria va arrossegar fins a les platges de Calella se’n va fer compost orgànic per utilitzar-lo com a adob. Es calcula que es van treure uns 2.000 metres cúbics de canyes, branques i troncs d’arbres; que és el que va quedar sobre la sorra després que les batudes ciutadanes de neteja ajudessin a fer un primer triatge i separar-ne els plàstics.

Compartir

Potser t'interessa

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà Els camps necessaris estan marcats amb *