El Govern català posa fi al toc de queda

govern toc de queda

El 9 de maig s’acabarà el confinament nocturn i el perimetral de Catalunya. Dues de les mesures més restrictives, que afecten drets fonamentals, i que quedaran sense efecte quan decaigui l’estat d’alarma la mitjanit d’aquest dissabte. El Govern català ha optat finalment per no modificar la llei de salut pública, la que permetria tenir una empara legal per continuar amb la vigència del toc de queda. Tot i l’aixecament d’aquestes dues restriccions, la Generalitat també ha anunciat que la resta de mesures es mantenen, com la limitació d’aforaments en determinats espais o el màxim de sis persones en trobades socials.

El toc de queda finalitzarà diumenge, després de sis mesos sense poder sortir de casa entre les 10 de la nit i les 6 del matí. El vicepresident en funcions, Pere Aragonès, justifica la flexibilització perquè s’està consolidant la tendència a la baixa de les dades epidemiològiques i el bon ritme de la vacunació. 

Els anuncio que a partir d’aquest diumenge 9 de maig queda sense efecte el confinament nocturn i es recupera la mobilitat d’entrada i sortida de Catalunya. No hi haurà toc de queda, però cal seguir lluitant contra la Covid i cal adaptar la nostra activitat social per reduir el nombre de contagis. Cal mantenir la màxima responsabilitat i seguirem mantenint mesures de contenció. Si en el futur empitjora la situació, no descartem aplicar mesures.

Tot i això, ha apuntat que el govern s’ha dotat de mecanismes per poder aplicar mesures restrictives similars si la pandèmia empitjora.

Pel que fa a les reunions socials i l’aforament, el govern mantindrà les limitacions vigents emparant-se en què són restriccions ratificades pel tribunal abans de l’estat d’alarma. Ho ha explicat la consellera portaveu, Mertixell Budó.

Arriben canvis en les mesures que afecten el sector de la restauració que podran ampliar el seu horari de manera ininterrompuda fins a les 11 de la nit. Des del Govern volem recordar que segueix vigent la limitació de les trobades de màxim 6 persones. Hem de seguir sent molt curosos amb la limitació de les trobades.

El Govern ha defensat que aquestes restriccions socials i d’aforaments són necessàries perquè encara estem en pandèmia i han remarcat que cal fer una desescalada gradual.

Aquest mateix dimarts, el Consell de Ministres ha aprovat un decret que permet als governs autonòmics recórrer-hi si els tribunals superiors no els avalen les mesures anti-covid que afectin drets fonamentals. La decisió s’ha pres amb la intenció d’evitar diferents resolucions i unificar criteris.

Compartir

Potser t'interessa

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà Els camps necessaris estan marcats amb *

  Accepto la política de privacitat