El Govern contempla la contractació d’un tècnic de Medi Ambient

La jubilació d’un dels treballadors de la plantilla municipal aplanarà el camí perquè el Govern pugui contractar un tècnic de Medi Ambient. Segons es va explicar en l’última sessió plenària, la idea és reconvertir una plaça ja existent per assignar-li aquestes noves funcions. Encara no es coneix quan s’activarà el procés ni tampoc quina feina quedarà sense cobrir. El portaveu de l’executiu, Josep Torres, deia a Ràdio Calella TV que aquesta és l’única manera per dotar l’àrea de personal qualificat. I és que continua vigent la Llei de Racionalització i Sostenibilitat de l’Administració Local que es va aprovar l’any 2013 per afrontar la crisi econòmica i que impedeix als ajuntaments fer contractacions que suposin l’ampliació del capítol 1 de personal.

Torres admetia que l’única possibilitat per incorporar el tècnic de Medi Ambient comportarà que una altra àrea de l’Ajuntament quedi afectada. Recordava però la insistència dels partits de l’oposició en aquest assumpte i lamentava que, fins i tot atenent a la seva petició, alguns hi posessin pegues.

Què més voldríem nosaltres que tenir-ho tot i poder estirar de més contractacions. Però com que no es pot fer, reconvertim la plaça d’un treballador per una altra. I evidentment la feina que fa aquesta persona no la farà la que vingui. Està clar que vestim un sant per desvestir-ne un altre, però no hi ha altra manera. Si no ens conformem amb la reconversió, ja no sé de què estem parlant.

Des del Govern Municipal encara no s’han volgut donar detalls sobre quan s’activarà aquest procés de reconversió de la plaça ni tampoc confirmar quina serà l’àrea que en resultarà afectada.

Les declaracions del portaveu Josep Torres es van produir l’endemà del Ple Municipal en què es va aprovar el pressupost municipal del 2021, incloent els canvis proposats en la plantilla de treballadors. Així, s’apuja la categoria de la plaça de tècnic auxiliar de l’àrea d’Esports de C1 a tècnic de categoria A2, amb un complement salarial provisional de 600 euros mensuals. Així mateix, s’ha incrementat la jornada laboral d’un oficial de segona que treballa a les instal·lacions esportives municipals.

Compartir

Potser t'interessa

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *